Indlagt TV 2-medarbejder skal forblive i isolation efter ebolamistanke

Den første prøve viser ingen tegn på ebola hos den ansatte hos TV 2, der blev indlagt på Hvidovre Hospital tirsdag aften, men alligevel skal han blive i isolation.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den TV 2-medarbejder, der tirsdag aften blev indlagt på Hvidovre Hospital på mistanke om ebola, skal forblive i isolation, indtil to yderligere prøver bekræfter, at han er ebolafri.

Det fortæller nyhedschef på TV 2 Michael Dyrby til bt.dk.

»Allerede i aftes (tirsdag aften, red.) blev det klart, at den første prøve var negativ, og så laver man to ekstra prøver i dag (onsdag, red.). Hvis de også er negative, bliver han udskrevet igen,« siger han.

Michael Dyrby bekræfter, at medarbejderen er en af stationens rejsende fotografer, der er vant til at begå sig i risikable og urolige områder. Den pågældende medarbejder havde for nylig været i Liberia med reporter Rasmus Tantholdt for at lave en dokumentar om netop ebola.

Efter hjemkomsten til Danmark målte fotografen, som TV 2s retningslinjer foreskriver, sin temperatur løbende. Tirsdag eftermiddag kom der tilsyneladende en temperaturstigning, som satte hele ebolaberedskabet i gang, fortæller Michael Dyrby.

Vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen fortalte tirsdag aften, at det er tredje gang på fem uger, Hvidovre Hospital har sat sit beredskab i gang. Indtil videre er ingen danskere dog blevet bekræftet smittet med den dødelige ebolavirus.