Indiske læger på kursus i lægedansk

De 36 indiske læger, som skal afhjælpe den akutte danske lægemangel, er nu flyttet ind i Dronningens Ferieby ved Grenå.

Her skal de bo i de kommende to måneder og lære ”lægedansk”, så de er i stand til at starte på deres lægegerning 1. februar 2008.

Lægerne har i forvejen fået fire måneders intensiv danskundervisning på en skole nær New Delhi i Indien, men den viden skal altså suppleres med to måneders mere målrettet dansk.

Ikke mindst for at imødegå de sprogforbistringer, som allerede findes imellem patienter og personale på de danske sygehuse, hvilket Sundhedsstyrelsen netop i sidste uge opgjorde som et alvorligt problem.

31 af lægerne får job ved sygehuse i Region Midtjylland, mens to skal til Sydjylland og tre til Sjælland.

Samtlige læger er speciallæger med narkose, patologi eller røntgen, og de har mindst fem års praktisk erfaring som speciallæger med i bagagen, oplyser Steen Friberg Nielsen, der er cheflæge på Horsens, Brædstrup og Odder sygehuse og har været med til at udvikle ideen om at skaffe indiske læger til Danmark og også har været med i Indien for at finde dem.

”Vi mangler 1.500 speciallæger i Danmark i øjeblikket, og mangelen vil blive endnu mere udtalt i de kommende år. Så hvis dette forsøg bliver en succes, vil det nok brede sig,” siger Steen Friberg Nielsen.

Det var mandag ikke muligt at få nogen af de 36 læger i tale, da de ifølge projektleder Jørgen Koch fra Region Midtjylland ikke skulle forstyrres af pressen fordi de var trætte oven på søndagens rejse og i øvrigt skulle have sprogundervisning.

Derimod bliver der lejlighed til at møde 26 af dem tirsdag eftermiddag, hvor formand for Regionsrådet i Region Midtjylland Bent Hansen vil byde regionens nye medarbejdere velkommen. På dansk, forstås.