Indfødt københavner og Wozniacki-fan skal redde radikal kampagne

Tommy Petersen, den nye radikale leder på Københavns rådhus, er født og opvokset på stenbroen. Blandt mærkesagerne er at bekæmpe hadforbrydelser – og præster på hospitalerne.

ARKIV. Tommy Petersen fra De Radikale deltager i et vælgermøde for udenlandske borgere onsdag d. 30 oktober 2013 på På Københavns Universitet. RB Den radikale gruppeformand i København, Tommy Petersen, bliver ny politisk leder for partiet. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er mange ting, der går Tommy Petersens vej i disse dage.

Han er netop blevet udpeget som ny politisk leder for de Radikale på Københavns Rådhus i kølvandet på Anna Mee Allerslevs fald fra tronen – og så har Caroline Wozniacki i overbevisende stil vundet sine første to kampe ved WTA-sæsonfinalen i Singapore.

Det første vil han formentlig have blandede følelser omkring, da han har været en af Anna Mee Allerslevs mest trofaste støtter, men på det andet punkt vil glæden givetvis være helt uden forbehold.

Tommy Petersen er således en endog meget stor tilhænger af den danske tennisspiller, hvilket han glad og gerne fremhæver i det materiale, han har sendt ud i forbindelse med valgkampen forud for kommunalvalget i næste måned.

Han er også en mand med en bred erfaring med valgkampe, som han givet vil skulle trække på for at redde den kuldsejlede radikale kampagne, efter at der hidtil har været mere fokus på pamperi end politik.

Blandt andet har han ved flere lejligheder hjulpet den tidligere radikale folketingspolitiker Manu Saren i dennes valgkampe, ligesom han i 2012 var i USA for at hjælpe i kampen for at få Barack Obama genvalgt som præsident i USA.

Den 36-årige politiker er desuden, i modsætning til andre topfigurer på rådhuset, indfødt københavner. Han er født i Sydhavnen og opvokset i Valby og på Vesterbro.

I dag bor han på Islands Brygge sammen med sin kæreste Søren og de to sønner Theodor og Samuel og er også politisk aktiv i LGBT Danmark - Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

En af hans mærkesager har været at bekæmpe diskrimination og hadforbrydelser i København, så alle kan føle sig velkomne i byen. Sådan er det bare ikke altid, vurderede han i et interview op til kommunalvalget i 2012 i netmediet »Out and About«:

»Alt for mange LGBT’er er på vagt, når de er i byen eller bare går ned ad Strøget. Der er en kæmpe opgave at løfte, når 30 procent af landets 13-16 årige siger, at det er forkert at være homoseksuel. I København er hadforbrydelser i stigning, og det skal vi simpelthen ikke acceptere,« sagde Tommy Petersen.

Derfor har han også taget initiativ til at se på, hvordan vi konkret kan nedbringe antallet af hadforbrydelser. Og her er alt være på bordet - lige fra at begrænse biltrafikken i Studiestræde om natten i weekenden til at sætte mere belysning op på Frue Plads og i parker og på stier, bebudede han.

Tilsvarende har han kæmpet for at få reduceret såvel luftforurening som trafik-stress samt for at skaffe flere boliger til de mange tilflyttere til København.

Tommy Petersen er også overbevist ateist og er formand for Ateistisk Selskab i København. Han har blandt andet arbejdet på at få præsterne ud af hospitalerne.

Da Berlingske på et tidspunkt kunne berette, at præster skulle indgå i såkaldte etiske komiteer på hospitalerne for at rådgive læger og sygeplejersker i etisk svære sager, meldte Tommy Petersen sig som en arg modstander.

»Præsterne skal under ingen omstændigheder indgå i vurderingerne af, om en patient skal have aborteret et foster eller ej. Og da slet ikke uden at patienten ved det. Præsternes religiøse overbevisninger svækker objektiviteten i komiteens beslutninger,« lød det.

Tommy Petersen er uddannet cand. merc. og har arbejdet som kommunikationkonsulent og koordinator for FN i København, ligesom han har været udsendt for FN i Afghanistan, Irak og Jordan.