Indbrudstyve fængslet efter hæsblæsende biljagt

To mænd er efter en biljagt blevet anholdt og varetægtsfængslet i fire uger for et indbrud på en skole i Aarhus. Politiet leder stadig efter en tredje mistænkt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en hæsblæsende biljagt gennem Aarhus’ gader fik politiet aften fat i to indbrudstyve, der torsdag er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

De to mænd, der begge er 36 år, blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, efter at de blev anholdt tidligt torsdag morgen. En tredje mand, der medvirkede til indbruddet på Idrætshøjskolen på Vejlby Centervej i Risskov, slap væk fra politiet.

»Vi ved ikke, hvem han er lige nu, for de to anholdte vil ikke sige noget. Men vi opgiver aldrig,« fortæller politikommissær Aksel Mølsted fra Østjyllands Politi.

Det var kort før klokken 05 torsdag morgen, at politiet blev kaldt ud til indbruddet på skolen, og her blev en patrulje opmærksom på en mistænkelig bil med tre personer, hvor der blandt andet lå en maske på bagsædet.

Betjentene besluttede sig for at tale med de tre personer, men bilen forsøgte at stikke af fra ordensmagten. Det førte til en biljagt gennem Aarhus ad Grenåvej, Vejlby Centervej, Skolevangs Allé, Skovagervej, Asylvej, Grenåvej, Møller Meyers Vej og til Bryggervej. På Bryggervej kørte bilen med indbrudstyvene galt, da føreren ramte ind i et vejskilt og et hegn ved et vejarbejde.

Men her stoppede jagten ikke. De tre personer stak efter uheldet af til fods.

Den ene gerningsmand blev kort efter anholdt tæt ved bilen, mens der skulle en hundepatrulje til for at finde den anden af de tre gerningsmænd, der havde gemt sig under en presenning i en villahave ved Grenåvej. Den tredje er indtil videre forsvundet, men Aksel Mølsted er optimistisk:

»Vi efterforskere videre, og vi giver aldrig op, så mon ikke vi når målet og finder den tredje mand,« siger politikommissæren.

De tre mænd fik under indbruddet fat i et pengeskab fra skolen, men Aksel Mølsted ved ikke, hvad det indeholder.