Imam ser karikaturdebat som skadeligt tidsspilde

Det er tidsspilde og potentielt skadeligt for samfundets sammenhængskraft, når debatten om karikaturtegninger raser, mener imam fra Dansk Islamisk Center.

Tidens ubestrideligt mest omtalte magasin udkommer onsdag i et oplag, der er 50 gange større end normalt. I alt tre millioner udgaver af det franske satireblad Charlie Hebdo bliver sat til salg rundt omkring i verden.

Den danske distributør Bladkompagniet har sikret sig 300 eksemplarer til det danske marked og vil muligvis forsøge at få flere hjem, da der har været stor interesse for udgivelsen. Den har en tegning af profeten Muhammed på forsiden, og bladets ankomst til Danmark har vakt fornyet debat om ytringsfrihedens grænser.

Det er imidlertid rent tidsspilde for et samfund at beskæftige sig så meget med karikaturtegninger, mener imam og bestyrelsesformand for Dansk Islamisk Center Fatih Alev.

»Jeg forstår slet ikke, at man bruger så meget tid på de her tegninger. Det gælder både for ytringsfrihedsforkæmperne og for dem, som bander og svovler over billederne, fordi de er uenige med budskabet,« siger han.

Fatih Alev mener, at diskussionen om tegningerne kan være skadelig for samfundets sammenhængskraft.

»Der er nogle, der ønsker at provokere, fordi de kan se, at der er nogle andre, der ønsker at blive provokeret. Jeg lægger ikke ansvaret for konflikten på den ene part: Begge parter er lige skyldige i mine øjne set i forhold til, at vi i dag har en tilspidset situation, hvor vi diskuterer ytringsfrihedens grænser,« siger han.

12 personer blev dræbt, da brødrene Cherif og Said Kouachi angreb Charlie Hebdos redaktion i Paris i et angreb, der vurderes at være motiveret af religiøs fanatisme.