Imam sammenlignede homoseksuelle med dyr: Nu er han politianmeldt

En organisation har politianmeldt en imam for at sammenligne homoseksualitet med dyresex.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Imam Mohamad Jammal er politianmeldt for at stille lighedstegn mellem dyresex og homoseksuelle, der dyrker sex.

»Det er unaturligt. Det er ligesom at dyrke sex med dyr. Det er på samme måde unormalt,« sådan sagde Mohamad Jammal til Skive Folkeblad onsdag 15. juni.

Efterfølgende kom han med en anden kommentar til Jyllands-Posten. Her sagde han, at homoseksualitet var lige så unormalt som at spise sin egen lort.

Nu er han blevet politianmeldt for sine udtalelser. Det skriver TV 2.

Det er organisationen Anmeldhad.dk, der står bag anmeldelsen.

»Som imam er han en offentlig person og holdningsbærer, og vi mener helt oplagt, at hans udtalelser er krænkende overfor en minoritet. Vi indgiver en politianmeldelse af to grunde. Dels fordi udtalelserne er en overtrædelse af straffeloven, der har fået folk til at henvende sig til os, fordi de føler sig krænkede af udtalelserne.  Og dels for at skabe en debat om den måde vi taler til og om hinanden,« siger Qasam Ijaz, der er talsmand for Anmeldhad.dk, til tv-kanalen.

Mohamad Jammal fortæller til TV 2, at han har trukket sine udtalelser tilbage.

»Det var ikke de rigtige ord, jeg brugte. Jeg brugte for skrappe ord, og dem har jeg allerede trukket tilbage. Men jeg føler også, at mine formuleringer blev strammet i artiklerne,« siger han og oplyser, at han tager anmeldelsen til efterretning.