Imam politianmeldt for prædiken om jødedrab

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Imam Abu Bilal Ismails opfordringer som »Allah, destruer alle de zionistiske jøder«, der stammer fra en fredagsbøn i Tyskland, er nu blevet politianmeldt.

Det er Trykkefrihedsselskabet, der er kendt for at være kritisk indstillet over for islam, som står bag anmeldelsen. Foreningen mener, at imamens ytringer går over stregen for ytringsfrihedens rammer.

»Vi har gjort det, fordi vi mener, at han med sine udtalelser har overskredet ytringsfrihedens grænser. Fordi han er kommet med opfordringer til drab på jøder, som er tilhængere af staten Israel,« siger Katrine Winkel Holm, der er formand for Trykkefrihedsselskabet.

»Det er dybt alvorligt, fordi det er ord, som kan dræbe. Det er ord, som kan føre til, at nogen tager det så bogstaveligt, at de udfører det, han siger. Det er dér, grænsen for ytringsfriheden går, og det er der også bestemmelser i straffeloven, som forbyder,« fastslår hun og tilføjer:

»Det er meget vigtigt, man slår ned med hård hånd på det her. Vi har lavet anmeldelsen for at sørge for, at politiet tager det her alvorligt.«

Imam Abu Bilal Ismails opfordringer til jødedrab faldt under en fredagsbøn i Berlin. Men under normale omstændigheder er han tilknyttet Grimhøjmoskeen i det vestlige Aarhus. Her kigger Østjyllands Politi allerede på, om imamens udtalelser kan få nogen konsekvenser.

»Vi har juristerne til at kigge på, om der er noget strafferetligt indhold i dette her. Og det tager tid, for de skal rundt i kringelkrogene. Og uanset om Trykkefrihedsselskabet har indsendt en anmeldelse eller ej, så er det stadigvæk den tilgang, vi har til det,« siger politiinspektør Ole Madsen.

Selvom politiet efterforsker sagen, vil de ikke blande sig i, hvad Abu Bilal Ismail laver i Grimhøjmoskeen i mellemtiden. Derfor er de heller ikke at finde, når der fredag skal afholdes fredagsbøn i Grimhøjmoskeen, hvor Abu Bilal Ismail forventes at tale.

»Hvad han måtte sige i moskeen, og hvordan han har valgt at planlægge sin fredagsbøn, er helt og aldeles op til ham,« fastslår Ole Madsen.