Imam lover 16-årig skolepige væk til voksen mand

16-årig pige forlovet med 25-årig mand af en imam i Odense. Abdul Wahid Pedersen mener, det er normalt at blive forlovet, når man er under 18 år.

En 16-årig pige er blevet forlovet under en muslimsk ceremoni i Vollsmose. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Vollsmose har imam Sheik Abu-Alamin deltaget i en forlovelsesceremoni mellem en 16-årig skolepige og en ni år ældre mand. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er ifølge Fyens Stiftstidendes kilder ikke første gang, at netop denne imam deltager i forlovelser af muslimske piger under 18 år.

Imam Sheik Abu-Alamin bliver stærkt kritiseret af børn- og ungerådmand i Odense, Stina Willumsen (SF), som siger til avisen, at imamen er »ude for pædagogisk rækkevidde.«

»Almindeligt at blive forlovet som 18-årig«

Adbul Wahid Pedersen, som er tilknyttet imam ved en moske på Nørrebro i København, vil ikke kommentere på den konkrete sag. Men imamen maner til besindighed.

- Det er da ret almindeligt i Danmark, at også unge under 18 år bliver forlovet. Da jeg var ung, var det da ikke usædvanligt, at man blev forlovet, før man blev 18, siger Abdul Wahid Pedersen.

Er det også i orden, at det foregår ved en højtidelighed i en moske?

- Det har jeg ikke noget forhold til, for jeg kender det ikke som en islamisk tradition. Hvordan folk tilrettelægger deres privatliv er ikke noget, som jeg kan blande mig i, mener Abdul Wahid.

Forlovelse er en vestlig tradition

Abdul Wahid Pedersen kender ikke til, at der skulle være forlovelsesceremonier i moskeer i Danmark. Men han fortæller, at visse muslimske samfund har adopteret forlovelsesritualet fra andre kulturer.

- Forlovelsen bliver ikke beskrevet i de klassiske islamiske bøger som en praksis blandt muslimer. Det er en vestlig skik, som man har taget ind i nogle muslimske samfund, siger imamen.

Sheik Abu-Alamin, som lovede den 16-årige pige væk til den 25-årige mand, er tilknyttet moskeen på Ørbækvej.

Ikke juridisk bindende

Der er kun to imamer i Odense, som har bemyndigelse til at forestå gyldige vielser efter dansk lov, og imam Shiek Abu-Alamin er ikke en af dem. Men der skal ingen bemyndigelse til at lave en forlovelsesceremoni.

Rent juridisk har imamen ikke noget i klemme, fordi en forlovelse ikke har samme juridiske binding, som når et par indgås ægteskab. Berlingske har skrevet en lang række artikler om danske piger under 18, der blev gift i muslimske moskeer.

Men Stina Willumsen mener alligevel, at Abu-Alamin går over stregen, når han forlover unge piger.

- Så er man inde i en tankegang, som er meget langt fra det, jeg synes er i orden, siger SF'eren til Fyens Stiftstidende.

Det er ikke lykkes Fyens Stiftstidende at få en kommentar fra imamen, der i øjeblikket er på udlandsrejse.