Igen! Narkohunden Pablo stjålet for anden gang på to dage

I tirsdags udlovede ejeren af den specialtrænede narkohund Pablo en dusør til den, der kunne finde hans forsvundne hund. Hunden blev fundet tirsdag aften, men er nu igen blevet stjålet.

Natten til tirsdag blev patruljehunden, Pablo, stjålet fra sit hjem nord for Aarhus. Fold sammen
Læs mere

Den specialtrænede patrulje- og narkohund Pablo er i særdeles høj kurs.

To gange på to døgn er hunden blevet stjålet fra dens ejer i Aarhus. Det bekræfter Østjyllands Politi over for Berlingske.

»Det eneste, jeg kan sige, er, at vi har fået anmeldelse om, at den er væk,« siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Jakob Christiansen.

Ifølge hundens ejer, Michael Johansen, var der klippet hul i hegnet ind til den aflåste hundegård, hvor Pablo normalt går. Det fortæller han til TV 2 Østjylland.

»Jeg troede ikke på det. Jeg har været ude at kigge tre gange. Der er ikke taget andet. Jeg er dybt berørt. Det er så synd for ham med alt det, han har været igennem,« siger Michael Johansen, der ellers havde sat ekstra lås på hundegården ovenpå tyveriet i tirsdags, til mediet.

For Pablo har været en hel del igennem de seneste døgn.

Hunden blev i første omgang stjålet tirsdag morgen fra sin aflåste hundegård i det nordlige Aarhus. Michael Johansen har siden fortalt, hvordan døren ind til hundegården var brudt op, da han kom derud tirsdag morgen.

Hundeejeren var desperat for at få hunden tilbage, fordi den til hverdag er en del af hundeskolen på AFTC-Hundetræningscenter i Karup, og fordi den om fire måneder skal med til Afghanistan på en NATO-opgave. Men selvfølgelig også fordi Pablo er en familiehund.

Hundeejeren udlovede derfor tirsdag en dusør på 10.000 kr. for tip, der kunne lede til Pablo. Og det gav pote. Kl. 22.18 tirsdag aften blev hunden overleveret til politiet i god behold.

Flyvevåbnet efterlyste både tirsdag og igen i dag hunden via Facebook, hvor man opfordrer personer, der ved noget, til at kontakte politiet. På tre timer er deres bøn blevet delt mere end 5.800 gange.