I weekenden bliver det så koldt, at salt på vejene kan miste sin effekt

Natten til søndag kan der lokalt komme under 12 frostgrader, og det kan medføre ekstra sne- og isglatte veje.

Det kan blive bidende koldt i weekenden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kulden over Danmark vil fortsat sætte sit præg på vejret hen over weekenden, oplyser DMI. Det betyder blandt andet, at salt, som bliver strøget på vejene, kan miste noget af sin effekt.

- Så kør forsigtigt, siger meteorolog Lars Henriksen.

Det er især i nattetimerne, at vejene kan være ekstra sne- og isglatte, fordi temperaturen visse steder kommer under ti frostgrader.

- I løbet af de kommende dage trænger koldere luft frem til os fra nordøst. Så weekenden bliver kold, og i områder med sne kan det natten mellem lørdag og søndag blive ned mellem minus 10 og minus 12 grader, nogle steder måske endnu koldere, hvis der samtidig kommer en opklaring forbi, siger Lars Henriksen.

Det vil typisk være inde i landet, at der bliver koldest. Foruden kulde kommer der også mere sne til landet. Et lavtryk, der lægger sig over Nordsøen i løbet af fredag, skaber dog en vis usikkerhed om, hvor og hvornår sneen vil falde.

- Man kan sige, at jo længere vestpå, man befinder sig, desto større er chancen for, at der kommer sne, siger Lars Henriksen.

- Men det er meget usikkert lige nu, tilføjer han.

Mens fredag og lørdag vil blive præget at kulde og hvidt nedbør, er der god chance for, at man søndag kan nyde vinterlandskaberne i solskin.

- Søndag får vi tørt vejr med nogen sol og temperaturer fra plus tre grader til minus tre grader, lunest ved den jyske vestkyst. Det er endnu usikkert, men på nuværende tidspunkt kunne det godt se ud som om, der natten til mandag kommer lidt sne fra nordvest, siger Lars Henriksen.

/ritzau/