I regeringens nye plan må en au pair ikke længere tælle med

Regeringen vil tage livtag med reglerne i udligningsordningen, som den finder skæv. Ændringen kommer til at tage fat på reglerne for au pairs, som flytter til en af landets kommuner.

Berlingske besøgte tidligere i december Marie Louise von Sperling, der er singlemor til datteren Josephine på to år og gravid med nummer to. Hun er samtidig speciallæge i plastikkirurgi, blogger og TV-vært og har filippinske Jean Suello som au pair. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Regeringen vil trække au pair-indvandrere fra udligningsordningen.

Det skriver DR Nyheder.

Som reglerne er, har kommuner ret til en særlig pulje penge, der afhænger af, hvor mange udlændinge der opholder sig i kommunen. Puljen er skabt som støtte for disse kommuner, idet udlændinge kan udgøre en større udgift for kommunerne.

I dag tæller au pair-indvandrere med i ordningen, men det mener statsminister Mette Frederiksen (S), at der skal laves om på, idet au pairs ikke udgør en belastning for kommunerne, som skal bruge penge på indsatsen mod parallelsamfund.

»Jeg betragter det som en bunden opgave, at vi kan få flertal til at få rettet op på nogle af de tekniske problemer, der er,« siger Mette Frederiksen til DR.

En anden del af den nuværende udligningsordning handler om, at der findes eksempler på, at mindre velhavende kommuner skal betale millioner af kroner til eksempelvis hovedstadskommuner, hvor udlændinge fraflytter.

TV 2 Fyn har således oplyst, at Langeland Kommune i år skal aflevere fem millioner kroner til Gentofte og Frederiksberg kommuner, fordi flere au pairer er flyttet tilbage til deres hjemlande, eksempelvis Filippinerne.

Ifølge Danmarks Statistik kommer kommer hver fjerde på au pair-ordningen til Gentofte Kommune.

Generelt kommer der dog færre au pairer til Danmark. Antallet af au pairer nåede sit højeste i 2008 med 2.118 indvandrere, mens der i de første ni måneder af 2019 kom 919 personer til landet i forbindelse med ordningen. Der vil være forskel på antallet af au pairer i Danmark og antallet af personer, der indvandrer til Danmark, på baggrund af au pair-ordningen.

I 2018 modtog Danmark 1.012 indvandrere på ordningen. Gentofte Kommune modtog 241 personer, mens Københavns Kommune modtog 108, Rudersdal 89 og Lyngby-Taarbæk Kommune modtog 53 personer.

Ifølge en undersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet kom 85 procent af au pair-indvandrerne pr. juni 2018 fra Filippinerne.