I Nordsjælland har unge mænd gravet et kæmpe hul på stranden. Amerikansk ungdomstrend er kommet til Danmark

På Bellevue Strand i Nordsjælland har en gruppe på 30 unge mænd gravet et kæmpe hul. Nu er der planer om at gøre det samme på andre danske strande.

De unge mænd var på det sociale medie TikTok blevet opfordret til at møde op – med en skovl i hånden. Trenden kommer fra USA, hvor delstaten Florida har oplevet, at mange graver kæmpe huller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et kæmpe hul i sandet er opstået på Bellevue Strand ved Klampenborg i Nordsjælland.

Det er gravet af 30 unge mænd, der mandag aften ankom med skovle og spader, skriver TV 2 Lorry.

De havde set en video på det sociale medie TikTok, hvor en ung mand fra lokalområdet ved navn Hector Foss havde opfordret folk til at møde op for at grave.

Hvorfor?

Ifølge TV 2 Lorry opstod ideen på en lejrskole og var inspireret af amerikanske TikTok-videoer, hvor folk gjorde netop det: De gravede store huller – tilsyneladende uden noget særligt formål. Hector Foss havde set videoerne og ville selv grave et kæmpe hul:

»Så lavede jeg TikTok'en i en brandert uden at ane, hvad der ville komme ud af det. Det gik lidt amok derefter,« siger han til mediet.

Han har efterfølgende selv lagt en video op på TikTok, hvor udgravningen er i gang. Hullet ser ud til at være mange meter bredt, men knap så dybt.

I den amerikanske delstat Florida er der i den seneste tid blevet gravet store huller på strandene. Ifølge de lokale myndigheder er de gravet af folk, der – ligesom de unge danske mænd i Klampenborg – har set videoer på TikTok.

Myndighederne har fundet deciderede TikTok-udfordringer, hvor folk opfordres til at grave så dybt som muligt.

»Hvor dybt kan du grave?« lydet det eksempelvis i videoerne.

De amerikanske myndigheder har bedt folk om at fylde hullerne igen, før de forlader strandene, så hullerne ikke er til gene for andre strandgæster. Bademesteren på Bellevue Strand, John Allan Holm, som har til opgave at holde øje med stranden, bad ligeledes de unge mænd om at dække hullet til, når de var færdige.

»Jeg blev gjort opmærksom på, at der stod 30 mænd og gravede et hul. Det måtte jeg simpelthen ned og se. Jeg talte med dem, og de havde vist fået nogle stærke forfriskninger. De fortalte godt, at det var en udfordring fra et socialt medie,« fortæller han til TV 2 Lorry.

Han lod dem færdiggøre deres projekt – det er ikke oplyst, hvor stort hullet endte med at være – men da de forlod stranden igen, var hullet ikke dækket til. John Allan Holm mener dog ikke, at hullet var til fare for andre gæster, da der var skabt en form for voldgrav rundt om hullet med overskydende sand. Under udgravningen generede de heller ikke andre gæster, siger han til mediet.

Men hvis han støder på flere kæmpe huller på Bellevue Strand over sommeren, vil han bede udgraverne dække dem til med det samme, for »stranden skal være tilgængelig for andre end dem,« siger han til mediet.

Nogle af de unge mænd fra stranden i Klampenborg har allerede meldt ud, at de vil grave flere huller på de danske strande over sommeren. Det gælder Amager Strand i København samt Hornbæk Strand og Espergærde Strand i Nordsjælland.