I Luxembourg er Nicki Pedersen den mest googlede person

Hvert år sidder mennesker over hele verden og søger på personer, som har gjort sig bemærket i årets løb. 2016 er ingen undtagelse, og Time Magazine har med data fra Google kortlagt de mest googlede personer verden over.

Nicki Pedersen er årets mest googlede person i Luxembourg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over hele verden har folk googlet sig gennem 2016's forskellige personager. Ikke overraskende tager USA's kommende præsident prisen for den mest googlede person i hele 88 lande, fremgår det af data, Google har givet til Time Magazine.

Mediet har lavet en fin grafik, hvor du kan læse, hvem befolkningerne i verdens lande har googlet hyppigst i det forgangne år.

Og listen er fascinerende læsning. Mens næsten alle EU's medlemslande har søgt mest flittigt på Donald Trump, stikker enkelte landes befolkninger ud fra deres europæiske medborgere.

I Frankrig er den mest googlede person den canadiske sangerinde Celine Dion, som i parentes bemærket optrådte ved hele ni udsolgte koncerter i Paris i sommeren 2016, skriver Time Magazine. Hollænderne har haft travlt med at søge på Max Verstrappen - en hollandsk racerkører, der i 2016 blev yngste vinder af det spanske Grand Prix nogensinde.

Bevæger man sig længere ned af Times liste, kommer Luxembourg. Her er årets mest googlede person overraskende. Han er nemlig dansker. Speedwaykøreren Nicki Pedersen kan bryste sig af at være Luxembourgs mest google person. Hvad årsagen er, lader Time stå ubesvaret hen.

At Nicki Pedersen nyder stor interesse i Luxembourg, er ikke den eneste finuerlighed på listen.

I et af verdens fattigste og mindst udviklede lande, Nepal, er 2016's mest googlede person verdens rigeste mand: Bill Gates. Synes det en smule bizart, er det værd at notere sig, at Gates' fond, ifølge Time, har givet støtte til bjerglandet, der i 2015 var offer for et ødelæggende jordskælv.

På Afrikas vestkyst ligger Elfenbenskysten, som efter landets mest googlede person at dømme, synes smittet med royal feber. Kate Middleton, hertuginden af Cambridge og hustru til Storbritanniens Prins William, er hyppigst tastet ind i søgefeltet blandt Elfenbenskystens befolkning.

I den mere kuriøse afdeling finder vi Israel. Her er årets mest googlede person sportskommentatoren Sharon Perry, som blev offer for hævnporno i 2016, hvor flere intime billeder af hende blev spredet på nettet.

Et andet fund på Times liste er Costa Rica, hvor Kourtney Kardashian - Kims søster - er den mest googlede person, mens popstjernen Sia hittede i Tjekkiets googlesøgninger. Og Tyrkiet, hvor befolkningen har søgt allernest på fodboldspilleren Emre Mor. Han er faktisk født i Danmark og har spillet for FC Nordsjælland, inden han drog til Tyrkiet for at spille på det tyrkiske landshold.