I harens spor

Bag en række træer lidt uden for Roskilde gemmer sig en verden af hurtige hunde med deres ejermænd. På jagt i harens spor. Vi kiggede nærmere

Det går stærkt, når hundene nærmer sig mål. Faktisk kan de løbe over 60 km/t. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra landevejen ligner det en hvilken som helst anden lille rasteplads. En lille afkørsel fra vejen, dækket af grus og afskærmet af træer. Bag rækken af træer kan man høre en skinger summen, som en motorsav, der skærer gennem luften. Først bliver den højere og højere, for så at forsvinde lige så stille igen.

Det er ofte i svingene, at der kan ske uheld på banen, når mynderne kommer i fuld fart efter den falske hare. Fold sammen
Læs mere

Lyden kommer fra Kallerupbanen. En oval hundevæddeløbsbane dækket af sand, godt ti kilometer fra Roskilde. Omkring 100 mennesker samlet i den ene ende af banen, og halvdelen af dem har hunde med. De andre er kommet for at kigge på, drikke øl og hygge sig. I et lille skur kan man købe et løbsprogram for en flad 20er og spille penge på hundene. I programmet kan man læse myndernes navne: Axrace’s Sia Lapponica, Pi Life Liberty, Diesels Joyce, Ballinakill Deidre, Death Valley Toby og Largymore Queen.

Fem hunde i fuldt firspring og tæt løb på de sidste meter inden mållinjen. Fold sammen
Læs mere

Mats Nielson, 61, og Yvonne Eriksson, 66, er kørt godt 160 kilometer fra Hässleholm i Sverige med deres hund, Penny Lane, for at deltage.

Penny Lane skal løbe i dagens andet løb: »Hvis hun har en god dag, så tror jeg godt, hun kan vinde,« fortæller Mats med selvsikkerhed i stemmen.

Marianne Mamsen med sin hund Eleanor på vej mod sejrsskamlen efter et af dagens løb. Fold sammen
Læs mere

Da det er tid til at gøre klar til start, bevæger de deltagende hunde og deres ejere sig ud på banen, mens tilskuerne står rundt om hegnet og taler om, hvem de har sat deres penge og lid til.

Klubhuset set fra dommertårnet under årets andet hundevæddeløb på Kallerupbanen nær Roskilde. Fold sammen
Læs mere

Ude på banen bliver hundene kælet for, og måske bliver der endda hvisket beroligende ord i deres lange ører, så de ikke bliver bange under tumulten, der opstår, da de skal ind i deres startkasser.

Marianne Mamsen (t.v.) igen på skamlen, denne gang med Mrs. Lovett. Øverst Heidi Føhns og Ballinakill Deidre og en tredjeplads til Erik Jensen med Wild Tiger Eye. Fold sammen
Læs mere

Kort efter høres motorsaven igen. »Haren«, som maskinen kaldes, kommer susende på sin skinne på indersiden af banen. Efter den hænger en snor med orange stofstrimler og lidt harepels. Det er den, mynderne løber efter.

Da haren runder svinget foran startkasserne, åbnes lågerne ind til hundene, og de farer af sted som projektiler. 460 meter senere dør motorsavsstøjen igen. Penny Lane har vundet løbet.

I en lille container kan man spille på, hvem af hundene der vinder. Der er travlt imellem løbene, da spillevinduet ikke er åbent ret længe. Men sidst på dagen er der tid til en sludder gennem vinduet. Fold sammen
Læs mere