I fængsel for at hævne sig på kommune

En mand fra Ballerup har fået 15 måneders fængsel for at bryde ind i det lokale rådhus og sætte ild til et kontor.

Det var vrede over en kommunal afgørelse, der tidligere på måneden fik en 44-årig mand til at bryde ind i Ballerup Rådhus og sætte ild til et kontor i Borgerservice.

Brandstiftelsen kostede ham tirsdag 15 måneders ubetinget fængsel, da dommeren ved Retten i Glostrup fandt manden skyldig og idømte ham en straksdom.

Brandstiftelsen fandt sted natten til 11. september, hvor den 44-årige brugte en økse til at smadre to ruder og bryde ind i rådhusets borgerservice-afdeling. Her hældte han petroleum ud over nogle skriveborde og tændte ild, inden han stak af.

Manden blev anholdt i et kolonihavehus i Skovlunde mandag, efter politiet havde fået et tip fra offentligheden. Under grundlovsforhøret tirsdag indrømmede han, at han var gerningsmanden og forklarede, at han havde sat ild til kontoret, fordi han var blevet sur på Ballerup Kommune i forbindelse med en kontanthjælpssag.

»Det er tragisk, at man på den måde overreagerer og sætter ild til et offentligt kontor, fordi man er utilfreds med en afgørelse. Det burde han have håndteret på en anden måde,« siger anklager Martin Top-Madsen fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Ingen mennesker kom noget til ved branden, men der opstod skader for omkring 568.000 kroner.

Den 44-årig accepterede fængselsdommen og blev kørt direkte fra retten til afsoning.