I den fineste kjole

Lillepigen blev døbt i samme dåbskjole som storebror og far.

Prinsessen - stadig uden navn - i mors arme i kirken. Foto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere

Den lille prinsesse lå og kiggede forundret rundt, da hun blev båret ind i kirken af Kronprinsessen. Under salmen "Op al den ting" var prinsessen også rolig, men da der blev stille og biskop Erik Normann-Svendsen begyndte at tale, hørte man barnegråden i kirken.

Kronprinsesse Mary prøvede som med Christian at give hende spidsen af en lillefinger at sutte på, men denne gang virkede mor-tricket ikke.

Den lille prinsesse græd utrøsteligt halvvejs ind i biskoppens tale om dåben og børnenavne, som jo har særlig betydning i kongefamilien. Så faldt hun i søvn.

Hoffet skriver om den dåbskjole, som den lille prinsesse skal døbes i:

Dåbskjolen blev syet til den senere Christian 10.s dåb i Christiansborgs Slotskirke i 1870. Dåbskjolen er syet af brysselerkniplinger, som Christian 10.s mor, Dronning Lovisa, købte i Belgien. Til dåbskjolen hører et slæb, taljesilkebånd, et pudebetræk, en hagesmæk samt et tyndt organza "forklæde".

Følgende kongelige børn er senere døbt i dåbskjolen: Carl(fra 1905 Kong Haakon 7. af Norge), Prins Harald, Prins Gustav, Prinsesse Louise, Prinsesse Thyra, Prinsesse Dagmar, Frederik 9., Arveprins Knud, Dronning Margrethe, Prinsesse Benedikte, Dronning Anne-Marie, Prinsesse Elisabeth, Grev Ingolf af Rosenborg, Grev Christian af Rosenborg, Kronprins Frederik, Prins Joachim og Prins Christian.