I dag får bombemanden sin straf

Bombemanden fra Hotel Jørgensen, der er kendt skyldig i terrorforsøg, får i dag at vide, hvor længe han skal i fængsel.

Københavns Byret fælder tirsdag d. 31.maj 2011 dom i sagen mod den tjetjenske bombemand, Lors Doukaev, der mandag blev kendt skyldig i at have planlagt et terrorangreb mod Jyllands-Posten i Viby ved Aarhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

25-årige Lors Doukaev, der i går blev kendt skyldig i forsøg på terror, får i formiddag at vide, hvilken straf han kan se frem til for sin ugerning.

Ved proceduren for strafudmåling, der har fundet sted i Købehavns Byret her til formiddag, har anklageren krævet 12 års fængsel til Lors Doukaev for at have forsøgt at fremstille en brevbombe, der skulle sendes til Jyllands-Postens adresse ved Aarhus som et led i en terrorhandling.

Og det var da også netop dette, retten i går fandt frem til, at belgisk-tjetjenske Doukaev er skyldig i.

"Efter bevisførelsen lægges til grund, at tiltalte, der havde bykortet med Jyllands-Postens adresse og et skriveredskab med inde på toilettet, havde til hensigt at sende bomben til Jyllands-Postens kontor i Viby, Jylland, med henblik på at skræmme den danske befolkning i alvorlig grad," hedder det således blandt andet i kendelsen.

Tidligere dømt

Ved tirsdagens retsmøde kom det ifølge Ritzau desuden frem, at den etbenede bombemand også har været på kant med loven i sit hjemland, Belgien. 

Dommen, ti måneders fængsel, fik han i efteråret ved kriminalretten i Liege. Han blev dengang dømt for to gange at have været i besiddelse af et skydevåben, blandt andet en halvautomatisk maskinpistol. Doukaiev blev desuden dømt for vold og trusler mod en mand.

Tirsdag formiddag ønskede forsvarer Niels Anker Rasmussen dog ifølge Ritzau heller ikke at dokumentere noget om Doukaevs personlige forhold. Han ønskede heller ikke at afhøre ham.

Københavns Byret ventes at afsige dommen klokken 11.30.