I 2018 bliver det væsentligt billigere at rejse til Bornholm

Det bliver billigere at sejle med færge til den populære ferieø og værtsø for det årlige Folkemøde, Bornholm. Molslinjen har vundet rettighederne til sejlruterne Ystad-Rønne og Køge-Rønne og dét med løftet om at sænke priserne betragteligt.

Rejser til Bornholm skal blive billigere i 2018. Det varsler Molslinjen, som har tegnet en tiårig kontrakt med Transport-, Bygnings- og Boligministeriet om ruter til solskinsøen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Når Molslinjen næste år overtager sejlruten fra Ystad til Bornholm, tegner det sig til at blive markant billigere at rejse til solskinsøen. Det skriver Politiken.

Molslinjen overtager færgesejladsen til og fra Bornholm 1. september 2018. Bus- og færgeselskabet meddeler, at cirka 75 procent af alle enkeltbilletter i de sidste måneder af 2018 kommer til at koste enten 99 kroner eller 199 kroner for en bil med fem personer.

»Vi har lovet billigere billetter, og det kommer der,« siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, til Politiken.

»I udbuddet er det fastlagt, at vi skal ramme en gennemsnitspris pr. enkeltbillet på cirka 360 kroner. Så matematisk kommer der rigtigt mange billige billetter for at kunne ramme den pris. Det betyder mange billetter til både 99 og til 199 kroner«, siger han.

Færgeruten til og fra Bornholm var i udbud i foråret 2016, og efter Molslinjen vandt kampen om turene, har de nu tegnet en tiårig kontrakt med Transport-, Bygnings- og Boligministeriet med løftet om, at turene skulle blive over 50 procent billigere.

Molslinjen har lavet et priseksempel, der viser, at en returrejse Ystad-Rønne i efterårsferien 2017 kostede 1.518 kroner for en familie på to voksne og tre børn. Samme ferie vil ifølge Molslinjens beregninger kunne komme helt ned på 198 kr. i efterårsferien 2018.

Til Politiken fortæller Jesper Skovgaard, at de resterende 25 pct. af billetterne kommer til at koste mellem 299 og 799 kr.

Udover Ystad-Rønne vil Molslinjen også sejle mellem Køge og Rønne. En ny færge til den rute er ved at blive bygget i Finland.

Molslinens færgeselskab, der skal besejle ruterne til Bornholm, får navnet Bornholmslinjen.