Hygiejneproblemer på landets største sygehus: Operationsstuer for beskidte til at bestå kontrol

Arkivbillede. Mange operationsstuer på Rigshospitalet var i 2014 for beskidte til at bestå rengøringskontrollen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En intern opgørelse viser, at 40 pct. af operationsstuerne og intensivstuerne i 2014 blev afvist i rengøringskontrollen på Rigshospitalet. Det skriver BT mandag.

Det er et problem, når farlige og multiresistente bakterier samtidig har været i kraftig stigning på landets sygehuse de senere år. Særlig i hovedstadsområdet har der været en eksplosion i antallet af smittede.

Ifølge eksperter er det alvorligt, når rengøringen ikke er optimal, for det gør bekæmpelsen af nye, farlige bakterier svær.

Og det betyder forlænget behandlingstid, længere indlæggelser og forringet livskvalitet for især svage og ældre patienter, som bliver særligt hårdt ramt af de multiresistente trusler - og de kan koste liv.

Souschef Lars Buhl fra Servicecentret på på Rigshospitalet, som blandt andet fører opsyn med rengøringen, erkender, der har været et kvalitetsproblem med operationsstuerne på landets største hospital.

»Det er rigtigt, at der har været en udfordring med K5’erne (det højeste niveau, red.). Når der er et højt kvalitetsniveau, skal der meget lidt til, at et K5-lokale bliver afvist i kontrollen. Hvis man f.eks. tørrer en væg af, men ikke tørrer efter, kan der komme en stribe. Det er en metodefejl, som gør, at lokalet bliver afvist. Men det er rimeligt nok, for der skal være en høj standard,« siger han.