Hvor mange spar

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bridgeskolen

Vest
-
?
Nord
-
Øst
-
Syd
1♣


Hvad melder du som Vest med de nedenstående hænder? Zonestilling: Ingen i zonen.
♠KB985 ♥6 ♦B32 ♣K754
1♠. Sagde du pas? Så er du for nem at spille mod! Indmeldinger generer modpartens meldeforløb, anviser udspil og kan købe kontrakten. Efter 1♠ er næste hånd spærret fra at melde 1♥ og skal nu have mindst 10 point og en 5-farve for at vise hjerterfarven (hvis man ikke spiller avanceret med negative doblinger). Styrken på en indmelding er ca. 8-17 HP, så her er minimum, men på 1-trinnet udenfor zonen er det OK.
♠KD98743 ♥9432 ♦82 ♣-
3♠. Hånden kan regnes til ca. 6 stik. Udenfor zonen sættes makker til 3 stik, dvs. vi kan regne med 9 stik og dermed en spærremelding på 3-trinnet. Ifølge lærebogen må der ikke være en 4-farve i major ved siden af, når man spærremelder, men det ser vi stort på, når kvalitetsforskellen er så stor, og hånden i øvrigt egner sig perfekt til at spærre. 2♠ er forkert, idet det er en undermelding med et stik.
♠EKB43 ♥E5 ♦EDB7 ♣72
DBL. Maksimumsgrænsen for en simpel indmelding er ca. 17 HP. Med stærkere hænder oplysningsdobles først. Dernæst meldes ny farve billigst muligt, som nu viser ca. 18-21 HP og mindst 5-farve: Inviterende til udgang overfor en svag hånd.
♠EKB7654 ♥8 ♦EK92 ♣3
1♠/4♠/DBL. Min favorit i praksis er nok 4♠. Når man spærremelder i udgang, kan man være stærkere end normalt. Risikoen er at brænde en slem, men 4♠ sætter væsentligt mere pres på modparten end 1♠ eller dobler.