»Hvor er det trist«: Bryghus må droppe politikerøl

Protester har fået bryghus til at holde op med tappe øl med politikeretiketter fra blandt andet Nye Borgerlige.

Blandt andet Nye Borgerlige bandlyses nu fra etiketter på øl fra Thisted Bryghus, hvilket ærgrer partileder Pernille Vermund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thisted Bryghus er blevet ramt af voldsomme tømmermænd og har måtte lægge sig »fladt ned« efter en hård omgang i dansk politik.

Bryghuset har i mange år kørt med et koncept, hvor kunderne kan få tappet øl med egne etiketter på, og det har man også gjort for Socialdemokratiet, SF og senest Nye Borgerlige.

Det har imidlertid udløst hårde reaktioner fra bryghusets kunder, der er blevet sure, hvilket nu får Thisted Bryghus til at lægge sig »fladt ned og beklage«, meddeler bryghusets administrerende direktør, Aage Svenningsen, i et opslag på Facebook.

»Havde vi vidst, at den her sag ville give os så mange ridser i lakken, havde vi aldrig produceret øl til hverken Nye Borgerlige – eller andre politiske partier. Det kommer vi heller ikke til at gøre i fremtiden,« fremhæver han.

Aage Svenningsen føler også trang til at understrege, at man ikke blander sig i politik, at man er partipolitisk uafhængig og »tager afstand fra enhver form for racisme«.

Bryghusets beslutning har også fået Nye Borgerliges partiformand, Pernille Vermund, til at reagere.

Hun kalder det »trist«, at Danmark er nået hertil, hvor en shitstorm på sociale medier kan tvinge en privat virksomhed til at bøje af for en lille gruppe af »intolerante mennesker, der ikke kan rumme andre holdninger end deres egne«.

Hun er også »oprigtigt ked af«, at Nye Borgerlige er omtalt i et opslag, som handler om racisme.