»Hvis du lægger en mave fuld af strækmærker på Instagram, bliver du hyldet«

...men hvis du lægger et billede af en stram mave efter fødslen på de sociale medier, bliver du svinet til, mener Alice Brunsø. Hun har over 10.000 følgere på Instagram og ser hellere, at man hylder alle de forskellige kroppe.

»Spis flere træstammer eller drik fløde!! Jeg kan helt sikkert godt lide følelsen af at være slank og fit og glæder mig til at hoppe i mine jeans igen, men det her er alligevel liiiige tyndt nok,« skriver Alice Brunsø om billedet på hendes Instagram-profil. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg er stadig lidt af et bløddyr her seks dage efter baby Harper forlod sin hule i min mave, men mine efterveer har været grusomme, og de har virkelig hjulpet på, at min mave har trukket sig pænt sammen«.

Kvinden hedder Alice Brunsø, og hendes Instagram-profil byder på en lang række billeder af hendes gravide krop fra den første babybule til seks dage efter fødslen.

Hun oplever en tendens, hvor slanke, veltrænede kvinder, som viser deres gravide kroppe frem på nettet, bliver kritiseret for at skabe et usundt kropsideal.

Men det burde ikke være sådan, for alle mødres kroppe varierer, lyder det fra Alice Brunsø, der er kæreste med Hummel-milliardæren Christian Stadil.

Artiklen fortsætter under billedet

»Den rigtige måde at se ud, når man har været gravid«

Alice Brunsø, nogle vil mene, at du er med til at skrue sundhedsidealet i vejret, når du lægger et billede op af din mave efter fødslen uden det mindste tegn på, at du har født. Hvad siger du til det?

»Hvis min profil opfattes som en, der skruer skønhedsidealet i vejret, vil jeg blive rigtig ked af det. For det er bestemt ikke det, jeg ønsker at signalere.«

Hvad ønsker du så at signalere med din profil?

»Hvem jeg er som person. Jeg er en oversharing-kind-of-girl og deler ikke negative ting, for jeg vil gerne inspirere og give et øjebliksbillede af mit liv. Jeg prøver at være den bedste version af mig selv. Det prøver jeg både på i den virkelige verden, men også i den virtuelle verden,« siger hun og fortsætter:

»Nogle har meget større bryster eller længere ben, hvor jeg tænker: Gid det var mine. Og så kan det være, at min mave er hurtig til at trække sig sammen, hvor nogle andre kvinder så tænker: Gid det var min mave. Man spejler sig hele tiden i andre.«

Artiklen fortsætter under billedet

Så signalværdien er ikke problematisk med billedet af en meget stram mave nogle dage efter, du har født?

»Det er blevet lidt en tendens, at hvis du lægger en mave fuld af strækmærker på Instagram, bliver du hyldet, fordi du er modig. Og det er den rigtige måde at se ud, når man har været gravid. Hvis du derimod bliver slank hurtigt, eller hvis maven ikke bliver særlig stor, når du er gravid, får folk mega bøf for det. Og det er ærgerligt, for vi er alle sammen forskellige.«

»Provokeret af folk, der har ondt i røven«

Har du et ansvar over for dine knap 11.000 følgere på Instagram?

»Nej, det synes jeg ikke. Det står frit for, om man har lyst til at følge med i mit liv eller ej. Nogle gange bliver jeg provokeret af folk, der har ondt i røven. Det her er min verden, og hvis man ikke har lyst til at kigge med, kan man lade være. Jeg synes, at vi skal hylde, at alle kroppe er forskellige.«

Hvad gør du, når folk skriver noget negativt, om de billeder du lægger op?

»Min Instagram-profil lokker nogle gange de sure gnavpotter frem, der kommenterer på mine billeder. Men her tager jeg tyren ved hornene og skriver direkte til personen: Din kommentar er jeg faktisk rigtig ked af, og var det nødvendigt? Det må være dejligt at sidde bag skærmen og svine andre til.«

Berlingske beskriver onsdag, hvordan nybagte mødre begynder med at træne tidligt efter fødslen og derved risikerer at få varige skader.

Er der ikke en risiko for, at dine følgere ser, at du hurtigt kan få den slanke mave tilbage og derfor forsøger sig med træning alt for tidligt?

»Min krop har været hurtig til at komme sig, men jeg var også i god form, inden jeg blev gravid. Så det er min virkelighed. Jeg gjorde en indsats, før jeg blev gravid og imellem mine graviditeter. Derfor har jeg kunnet træne og løbe tidligt,« siger hun og fortsætter:

»Hvis jeg følte mit underliv ville falde ud ved en løbetur, havde jeg heller ikke gjort det. Og jeg erkender, at man nogle gange skal passe på med den virkelighed, man møder på Instagram. Det er ikke mit ansvar, men jeg har blandt andet skrevet til et løbe-billede, at man skal huske at lytte til sin krop. For jeg vil selvfølgelig gerne undgå, at nogen får skader,« siger hun og fortsætter:

»1000 mennesker - 1000 veje. Og sådan er det også med kvinder. Her er min krop så én af dem, der er ret hurtig tilbage ved sig selv.«