Hvilshøj afviser alternativer til asylcentre

Integrationsministeren afviser, at irakiske flygtninge skal indkvarteres uden for asylcentre. De Konservative vil heller ikke tale nye boligforhold nu og her.

Regeringen har ingen planer om at finde alternativer til asylcentrene får de irakiske flygtninge. I hvert fald ikke her i landet. Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) arbejder derimod på højtryk for at få sendt de afviste asylansøgere hjem.

- Jeg følger selvfølgelig løbende indkvarteringssituationen på asylcentrene, men det er overhovedet ikke aktuelt med en debat om alternative boligformer. Det, vi bruger kræfter på, er at se hvilke irakere, vi kan få sendt hjem. Og det er det vi arbejder på, siger Rikke Hvilshøj til Ritzau.

Den konservative udlændingeordfører Henriette Kjær rakte ellers tidligt fredag en udstrakt hånd frem til de afviste asylansøgere i TV2 News, men hun er blevet skarpt overfortolket, mener Henriette Kjær.

- Jeg ønsker ikke nogen særlov eller midlertidig opholdstilladelse, og jeg ønsker ikke, at alle irakere skal ud af asylcentrene. Det, jeg ønsker, er først og fremmest, at irakerne skal sendes hjem - særligt dem fra nord-Irak, men også fra andre dele af Irak. Hvis der så er en restgruppe, som ikke kan sendes tilbage, kan man diskutere en anden indkvartering, siger Henriette Kjær til Ritzau.

Dermed må oppositionen trække de rosende ord tilbage, som Henriette Kjær fik med tidligere på dagen. Her mente både Socialdemokraterne og De Radikale således, at det var et særdeles positivt signal fra De Konservative.

/ritzau/