Hvidløg nyt våben mod bjørneklo

I Aalborg vil man forsøge at bekæmpe den forhadte bjørneklo med hvidløg.

Hørmen af hvidløg lægger sig måske som en tyk dyne over landet de kommende år, men i såfald i en god sags tjeneste.

En privat entreprenør og Aalborg Kommune står bag Danmarks første officielle forsøg med hvidløg som våben mod den frygtede og omsiggribende bjørneklo.

Den er ikke blot giftig, men også uden naturlige fjender i en sådan grad, at bjørnekloen truer hjemmehørende flora og fauna på livet, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Miljøstyrelsen har godkendt det første officielle eksperiment med hvidløg på nogle mindre parceller i Aalborgs Østeraadalen, hvor resultaterne indtil videre tegner lovende.

- Hvidløgen svækker helt klart planten, konstaterer landskabsingeniør i Park & Natur under teknisk forvaltning, Jens Vinge.

Det unikke forsøg i Østeraadalen viser, at hvidløg populært sagt "æder" det bladgrønne, når det bliver sprøjtet på bjørnekloen. Aalborg Kommune har forbudt brugen af bekæmpelsesmidler som roundup på egne arealer og leder ifølge landskabsingeniør Jens Dvinge efter en naturlig og effektiv dræber som alternativ til mere langsommelig og kostbar manuel bekæmpelse.

- Naturen tager ikke skade af hvidløg, konstaterer han.Sommerens eksperiment munder ud i en rapport, når Aalborg Kommunes tovholder, driftsplanlægger Lars Delfs Mortensen, vender tilbage fra ferie midt i august.

Kilde: Nordjyske Stiftstidende