Hver tredje vil gå i krig for Danmark

Skulle Danmark komme i krig, er mere end hver tredje dansker klar til at kæmpe under de danske faner, fremgår det af en ny undersøgelse.

En tredjedel af danskerne er parate til at gå i krig for Danmark. En anden tredjedel er ikke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Hvis Danmark igen skulle komme i krig, så ville lidt over hver tredje af os - 37 procent - være parate til at kæmpe for vores fædreland.

Det fremgår af en ny international undersøgelse, som Gallup har lavet. Her blev respondenter fra 113 blandt andet spurgt om, hvorvidt de var villige til at kæmpe for deres land, hvis det blev involveret i en krig.

Et tilsvarende antal danskere - 37 procent - ønsker dog ikke at gå i krig for Danmark, mens 26 procent ikke ser sig i stand til at svare på spørgsmålet for nu.

Det fremgår også af undersøgelsen, at mænd og kvinder har vidt forskellige holdninger til spørgsmålet. Hos mændene halvdelen nemlig parat til at gå i krig, mens det hos kvinderne er hver knap hver fjerde, der vil kæmpe under de danske faner.

44 procent af kvinderne afviser helt at gå i krig, mens det tal lyder på 30 procent hos mændene.

Som en lille spidsfindighed fremgår det derudover, at krigslysten - eller patriotismen, om man vil - ikke aftager med alderen. Således er 42 procent af mænd og kvinder i alderen 55-64 år parate, hvis krigen kommer, mens det er 40 procent i alderen 25-34 år.

Spørgsmålet er et af mange i en stor og fast tilbagevendende undersøgelse, Gallup foretager i 113 lande hvert år.

Se hele undersøgelsen her.