Hver tredje får arbejds-sms'er i fritiden

Sms'er er blevet en udbredt kommunikationsform på danske arbejdspladser. Hver tredje får arbejdsrelaterede sms'er i fritiden. Sluk telefonen, lyder det fra HK.

Foto: Scanpix/Brian Bergman Fold sammen
Læs mere

Der bibber ofte beskeder ind på mobiltelefonen fra kollegerne eller chefen hos mange danskere, selvom det er langt over fyraften. Hver tredje får sms-beskeder fra jobbet uden for arbejdstiden, viser en undersøgelse foretaget for Magasinet Arbejdsmiljø.

40 procent af medarbejderne på danske arbejdspladser får dagligt, ugentligt eller månedligt sms-beskeder med arbejdsrelateret indhold fra en kollega. Knap 14 procent modtager sms-beskeder lige så ofte fra chefen.

Sms'erne florerer på alle mulige tidspunkter af døgnet, både før arbejdstid, efter fyraften hjem og på fridage og ferier, men mange har ingen problemer med at blive forstyrret hverken i morgenkaffen eller i sommerhuset.

Lidt over halvdelen af alle adspurgte siger, at det er i orden, at kollegerne sms'er. Hos fagforbundet HK/Privat advarer arbejdsmiljøkonsulent Svend-Erik Hermansen alligevel mod, at mange aldrig helt holder fri og opfordrer til at slukke mobilen en gang imellem.

/ritzau/