Hver tiende skal fyres i Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp har besluttet fremover at arbejde i færre lande og med færre indsatsområder. Det betyder, at 66 stillinger nedlægges.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folkekirkens Nødhjælp har besluttet at nedlægge 66 stillinger, hvilket svarer til hver tiende medarbejder i nødhjælpsorganisationen. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Organisationen udfaser arbejdet i Honduras og Kirgisistan og vil ikke længere have HIV og AIDS som særligt arbejdsområde.

Med nedskæringerne forsøger man at samle kræfterne i færre lande, forklarer Folkekirkens Nødhjælps nye generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen.

»Vi bliver nødt til at reducere noget af vores kompleksitet og være mere forsigtige med at arbejde i meget små projekter, som vi gør i dag. Vi har truffet en beslutning om, at der, hvor vi er meget små, skal vi fase ud for at flytte penge ind, hvor vi kan gøre en større forskel for flere mennesker,« siger hun til Kristeligt Dagblad.

Beslutningen kommer efter, at organisationen sammen med et konsulentfirma har brugt 12 uger på at tage et grundigt syn på sine aktiviteter.

Birgitte Qvist-Sørensen erkender, at beslutningen om at udfase HIV/AIDS-området og indsatsen i Kirgisistan og Honduras berører mange mennesker, men forklarer, at det ikke er muligt at strække sig så tyndt, hvis man samtidigt vil effektivisere.

Ifølge forfatter Knud Vilby, der tidligere har siddet i Folkekirkens Nødhjælps styrelse, er den aktuelle fyringsrunde et udtryk for, at det er en stadig større udfordring for de private u-landsorganisationer at skaffe finansiering, skriver Kristeligt Dagblad.