Hver fjerde familie influenza-ramt

Influenzasymptomerne har allerede været på besøg hos hver fjerde husstand, men alligevel mener hovedparten af danskerne, at H1N1-frygten er overdrevet.

En ud af fire husstande har inden for de sidste tre måneder været ramt af influenza-symptomer. Op mod en million danskere forventes ramt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claire Deprez
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Høj feber, hele kroppen ryster, musklerne er ømme og det gør ondt, når man synker. Symptomerne på influenza har ramt 26 procent af de danske husstande inden for de sidste tre måneder.

Det viser en ny meningsmåling, som Gallup har lavet for Berlingske Tidende, hvor 1.000 repræsentativt udvalgte perosner over 18 år har deltaget.

Men selv om hver fjerde familie har oplevet influenza symptomer, mener danskerne alligevel, at frygten for influenza H1N1 er overdrevet.

Fire ud af fem af de adspurgte svarer, at truslen er 'overdrevet' eller 'stærkt overdrevet'.

Ifølge Else Smith, der er forebyggelseschef i Sundhedsstyrelsen, hænger danskernes holdning sammen med, at myndighederne fra begyndelsen har været meget åbne omkring virussen.

- Når folk næsten dagligt støder på det i medierne, får de en fornemmelse af, at det er noget meget særligt. Men det har ikke været farligt. blot alvorligt på en almindelig møde, siger Else Smith.

Ifølge den nyeste prognose vil et sted mellem 550.000 og 1,1 million danskere blive smittet med H1N1 inden for de kommende måneder.