Hver fjerde får syge børn under ferien

Bliver børnene syge under ferien, kan det betyde en ufrivillig forkortelse eller forlængelse af ferien.

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En chartertur til sydens sol kan forvandle sig til et mareridt, hvis børnene får dårlig mave, ørebetændelse eller solforbrændinger.

En ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring, viser, at hver fjerde forælder har oplevet at få feriedage spoleret, fordi deres børn enten blev syge eller kom ud for et uheld.

»Børns sygdom kommer aldrig på gode tidspunkter. Men det er ikke bedre, hvis man netop har sat sig i strandstolen på en velfortjent ferie. Måske endda i et land, hvor man ikke kender sundhedsvæsenet så godt, eller på grund af sprogvanskeligheder har svært ved at tale med lægen. Og i værste tilfælde må man tage tidligt hjem eller forlænge opholdet, hvis sygdommen er alvorlig,« siger Uffe Svennson, direktør i Gouda Rejseforsikring, i en pressemeddelelse.

Mange af de mest almindelige børnesygdomme kan behandles uden lange hospitalsophold. Men nogle sygdomme - som for eksempel mellemørebetændelse - kan have den konsekvens, at børnene typisk ikke får lov til at flyve hjem. Og hvis man ikke har tegnet en rejseforsikring, kan det være en bombe under feriebudgettet.

»Hvis barnet ikke må flyve på grund af sygdom, kan det i tilfælde, hvor man skal flyve, være umuligt at arrangere hjemtransport af familien, og opholdet må forlænges. En rejseforsikring vil i det tilfælde dække udgifterne til ophold og senere hjemtransport. Først når lægen på destinationen og den medicinske afdeling hos forsikringsselskabet vurderer, at hjemtransport er forsvarlig, kan familien komme tilbage til Danmark,« siger Uffe Svennson og understreger, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker hjemtransport.

Skal man helt undgå sygdom på ferien, er der lige et par klassiske råd, man bør følge: Vask hænderne grundigt og ofte og spis mad, der er gennemkogt og stegt. Desuden er det en god idé at tørre ungernes ører grundigt, når de har været en tur i swimmingpoolen. Det kan nemlig forebygge mellemørebetændelse.