Hver femte ung: Sex for gaver er en ok byttehandel

Hver femte ung svarer i en ny undersøgelse, at sex for gaver er i orden. De mener ikke, det er prostitution at få eksempelvis en smartphone for nogle ture i kanen.

En stor del af de unge synes, det er ok, at man modtager gaver for at have sex. Her et screendump fra datingsiden sugardaters.dk, hvor unge kan lade sig forsørge af såkaldte 'sugardads' eller 'sugarmoms'. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke nødvendigvis prostitution, hvis den ene part giver noget til gengæld for sex. Sådan lyder det fra flere unge i en undersøgelse, som Gallup har foretaget blandt 330 repræsentativt udvalgte unge mellem 15 og 20 år, skriver Politiken.

23 procent svarer, at de er enige eller overvejende enige i, at det er i orden at tage imod en gave for oralsex.

Men det er især når det drejer sig om andre end dem selv eller deres nærmeste vennekreds, at de unge er positivt stemt for gave-for-sex-ordningen.

Det er de unges færden på sociale medier og nettet generelt, der har flyttet deres grænser, vurderer Charlotte Fuglsang, der er forstander på Reden København, som har fået foretaget rundspørgen.

»Det er tydeligt, at de unge ikke synes, det er det samme at få for eksempel en iPhone eller en taske for sex, som det er at få penge,« siger Charlotte Fuglsang til Politiken.

Reden er et være- og rådgivningssted for kvinder i misbrug og prostitution, og Charlotte Fuglsang mener, at det er gråzoneprostitution at tage imod gaver for sex.

Dermed risikerer man også at overskride sine grænser, advarer hun og efterspørger mere debat, så unge bliver opmærksomme på emnet og tager stilling.

Det er svært at sige, om man er havnet i gråzoneprostitution, for der er ingen facitliste, påpeger konsulent i Socialstyrelsen Mogens Holm Sørensen, der er tilknyttet Kompetencecenter Prostitution. Sex kan nemlig også gives for beskyttelse eller for at blive en del af en vennekreds, påpeger han over for Politiken.