Hver femte glemmer at tjekke post i deres e-boks

Alle danskere med adgang til internettet bliver om et år tvunget til at modtage offentlig post elektronisk, men det kniber med at huske den elektroniske postkasse, viser en undersøgelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Otte ud af ti danskere har en privat e-Boks til lønsedler og anden post, men det kniber det med at huske den elektroniske postkasse, viser en undersøgelse, som Megafon har foretaget for Politiken.

I undersøgelsen siger hver femte, at de har oplevet at overse vigtig post, mens 13 procent af de adspurgte ikke har tjekket indholdet i deres e-Boks den seneste måned.

»Ligesom du skal kigge i din fysiske postkasse, er du selv ansvarlig for at tjekke din e-Boks. Men nogle har brug for ekstra hjælp for at huske det«, siger kommunikationsdirektør i e-Boks Susanne Søndahl Wolff til avisen.

Det kan gå hen og blive en særdeles dyr og besværlig fornøjelse at glemme at tjekke sin e-boks, som når bilister betaler 2.000 kroner for at overse brevet om syn, 60.000 SU-modtagere ikke ser deres støttemeddelelse, eller enlige forældre misser et brev og dermed mister deres tilskud som enlige.

300 danskere har siden juni klaget til Ankestyrelsen over følgerne af oversete e-Boks-breve.

I en mail til Politiken skriver underdirektør i Udbetaling Danmark Michel Weber, at man er opmærksomme på den svære overgang til digital post.

»Vi venter lige nu på den principielle afgørelse fra Ankestyrelsen om de digitale breve til de enlige forældre. Af samme årsag overvejer vi også nøje, hvordan vi håndterer andre udsendelser af breve. Rykkerbrevene for underholdsbidrag, der bebyrder borgerne, har vi derfor valgt at sende ud i papirpost«, skriver han ifølge Politiken.

Digitaliseringen rammer især de mest udsatte borgere, mener Majbrit Berlau, der er formand i Dansk Socialrådgiverforening.

»Den digitaliseringsstrategi, der ligger der, kan man med rimelighed være bekymret for«, siger Majbrit Berlau. Hun foreslår, at man uddanner udsatte borgere, så de føler sig trygge ved digitale løsninger.