Hver femte afviser oralsex som utroskab

Mere end hver femte dansker ser ikke oralsex uden for parforholdet som utroskab, viser ny meningsmåling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke utroskab at dyrke oralsex uden for parforholdet. Det mener mere end hver femte dansker ifølge en meningsmåling, YouGov har foretaget for metroxpress. Samtidig føler hver tolvte sig heller ikke utro ved samleje med en anden end kæresten eller ægtefællen.

Dermed er det i dag mere accepteret at have sex og oralsex uden for parforholdet, end det var for godt to år siden, da der blev lavet en tilsvarende undersøgelse.

»Det passer meget godt med, at flere lever i åbne forhold. Det er stadig en lille procentdel, men vi ser en stigning i folk med den livsstil,« siger sexolog Vivi Hollænder til metroxpress.

Til gengæld er flere danskere, der betragter det som utroskab, hvis man kysser med, har stærke følelser for eller flirter med en anden end sin partner.

»Det hænger sammen med, at kulturen med swingerklubber og sexklubber vinder frem – hvor man kommer for at dyrke sex uden de rent følelsesmæssige forhold. Der føler flere, at det i bund og grund er følelserne, der kan true forholdet,« siger sexologen.

Gert Martin Hald, der er lektor i psykolog og specialist i sexologi, hæfter sig ved, at det især er kvinderne, der ser det som utroskab at kysse med og have følelser for andre.

»For kvinder er det i høj grad en trussel mod forholdet, at mænd er følelsesmæssigt tiltrukket af andre, og for nogen kan det faktisk være værre end seksuel utroskab. For mænd skal der handling til – det er værre, hvis det rent faktisk bliver ført ud i livet,« siger han til metroxpress.

BNB