Hver anden forælder blåstempler skolereform

Næsten halvdelen af forældre til børn i folkeskolen er tilfredse med de ændringer, skolereformen har ført med sig. Forhåbentlig vil flere ændre holdning, siger undervisningsministeren.

Den udskældte folkeskolereform er måske slet ikke så upopulær endda.

En meningsmåling blandt forældre til børn i folkeskolen foretaget af Epinion for DR Nyheder viser, at 47 procent af forældrene synes godt eller meget godt om de ændringer, reformen har medført på deres barns skole.

Kun 21 procent mener, at konsekvenserne af folkeskolereformen er dårlige eller meget dårlige, mens hver fjerde forælder endnu ikke har en holdning til sagen.

Undervisningsminister Christine Antorini håber, at flere forældre med tiden vil komme til at se positivt på reformeringen af folkeskolen.

»Det er jo en stor reform, og man er sikkert kommet til at lave nogle fejl nogle steder og noget skal laves anderledes. Derfor skal vi give skolerne ro til stille og roligt at finde deres ben,« siger hun til DR Nyheder.

»Forhåbentligt kommer langt de fleste forældre med, når de kan se, at det er noget, der både gør vores børn dygtigere og gladere for at gå i skole,« siger Christine Antorini.

I meningsmålingen er forældrene også blevet spurgt, om reformen har påvirket barnets skoledag positivt eller negativ. Her siger 37 procent positivt, mens hver fjerde mener, at skoledagen er blevet negativt påvirket af skolereformen.