Hver anden dansker savner tiden før mobiltelefonen

Halvdelen af danskerne savner en eller flere ting ved tiden før mobiltelefonen. Mere end hver tredje mener, at de er blevet mindre effektive på arbejdet, og hver fjerde savner, at man før i tiden var forpligtet til at overholde en aftale, fordi man ikke kunne aflyse på SMS.

ARKIVFOTO. Sangerinderne Lecia og Lucienne med fastnettelefoner i 1973. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF

Selv om mobiltelefonen har ført mange gode ting med sig, savner hver anden dansker en eller flere ting, der ændrede sig, i takt med at mobilen blev hvermandseje. Det skriver Søndagsavisen.

I en undersøgelse, som YouGov har lavet for Telia blandt 1.141 repræsentativt udvalgte danskere, svarer halvdelen således, at de savner tiden med fastnettelefonen.

Mere end hver fjerde - 26 procent - angiver, at de savner, at man i højere grad var tvunget til at overholde aftaler, fordi man ikke kunne sende en SMS og aflyse eller skrive, at man var forsinket.

Hver femte - 21 procent - angiver, at de savner de små samtaler, som man havde med for eksempel sine børns venner eller sine svigerforældre, når man tog telefonen uden at vide, hvem der ringede. I dag er det nemmere, at kontakte den person, man vil have fat i direkte.

En femtedel - 20 procent - svarer også, at de savner at være mere fokuserede på en samtale, som man var før mobiltelefonen, fordi man var tvunget til at sidde ved siden af fastnettelefonen, når man snakkede. Dermed lod man sig i mindre grad forstyrre af fjernsyn, computer og andre ting.

Desuden angiver otte procent, at det var sjovt ikke at vide, hvem der ringede.

Og mere end hver tredje - 37 procent - angiver, at mobilen har gjort dem mindre effektive på arbejdet, på trods af at mobiltelefonen netop er udviklet med henblik på at være et effektivt værktøj.

BNB

Drejeskivetelefoner med farvede plastkåber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Ladegaard.