Hvad med positiv særbehandling til de barnløse?

Jeg vil foreslå, at biografer, shoppingcentre, fitnessklubber, restauranter, you name it, begynder at indføre barnløse tidsrum eller barnløse zoner.

Forleden tog jeg min sædvanlige motionstur i svømmehallen, og da jeg efter en halv time i sauna stod døsig og afslappet i omklædningsrummet, fik jeg en brat opvågnen.

Kvinden ved naboskabet havde nemlig sine to små børn med. I en radius af tre meter var der spredt strømper, underbukser og undertrøjer i størrelse 5-6 år ud over hele gulvet, der desuden var overstrøet med rugbrødskrummer fra den ene søns sammenklappede spegepølsemad. Og snik-snakken gik uafbrudt i højeste decibel.

Det komiske var, at den anden halvdel af omklædningsrummet - den, der er reserveret til mødre med børn og babyer (min lokale svømmehal gør det meget i børnesvømning, nemlig) - var halvtom. Det er fint, at svømmehallen har valgt at tilbyde særlige foranstaltninger til mødre med børn og lave en særlig omklædningsafdeling for dem, men undskyld mig, hvor er omklædningsafdelingen for barnløse? Et særligt afsnit forbudt for børn?JEG VED GODT, at det er et enormt politisk ukorrekt spørgsmål - og at mine veninder med børn ville sende mig et yderst misbilligende blik - men jeg synes, at det er en tendens, der har bredt sig med lynets hast. Og jeg taler ikke om steder som McDonald's, Zoologisk Have og kuglebadet i IKEA, hvor børn er en naturlig selvfølge. Jeg taler om helt almindelige forbrugsmekkaer og aktivitetstilbud i det offentlige Danmark. Her lefles for og ydes særbehandling til forældre med børn, mens os uden børn må finde os i snot, hylende babyer og lugten af ble, der trænger til skiftning, uden at vi kan gøre andet ved det end at blive hjemme.

Alle biografer med respekt for sig selv tilbyder nu børne- eller babybio for forældre med børn. Genial idé, der slet ikke bør kritiseres, men hvad med også at indføre et voksenbio-koncept? Hvis man som jeg er glad for animerede latterkrampe-film som eksempelvis Ice Age, så er det bydende nødvendigt at se filmen efter kl. 22 om aftenen, hvis man vil undgå børn i biografen. Børn, der skal tisse midt i det hele; børn, der kommenterer filmen undervejs; og børn, der beklager sig, fordi de har tabt popcornene på gulvet.

Det samme i teatret. Der er særlige børneforestillinger - godt initiativ - men som almindelig teatergænger er du ikke garanteret, at publikum er børnefrit til en almindelig forestilling. Og det er desværre ikke alle forældre, der sørger for, at børnene opfører sig, som det sømmer sig i teatret.

Også på restauranter prioriteres forældrene over de barnløse. Restauranter skilter med deres familievenlighed, deres børnemenuer, og deres beskæftigelseslegetøj til børn. Men jeg har aldrig set en restaurant skilte med: »Her er du garanteret at indtage din middag uden at blive forstyrret af højtrøstede mindreårige ved nabobordet«. Eller set caféer, der skilter med: »Her kan du drikke din latte uden at skulle stirre på bare ammebryster«.DSB ER FAKTISK lidt på rette spor med de såkaldte stillekupéer, hvor man undgår børnefamilierne og alt, hvad det indebærer, og jeg vil foreslå, at andre følger trop. At biografer, shoppingcentre, fitnessklubber, restauranter, you name it, begynder at indføre barnløse tidsrum eller barnløse zoner. At de simpelt hen begynder at yde positiv særbehandling til de barnløse. Til folk som jeg, der gerne vil nyde tilværelsen uden skrigende babyer og hysteriske møgunger.

I hvert fald indtil jeg selv får dem og bliver fast tilhænger af familierestauranter, babysvømning og børnebio ...