Huspriser dykker yderligere efter rentestigning

I de områder af landet, hvor priserne på ejerlejligheder og huse falder, risikerer priserne endnu et dyk nedad på grund af den stigende rente, forudser EDC.

Priserne på huse og ejerlejligheder falder yderligere i de områder, hvor boligkrisen i forvejen kradser. Det skyldes den rentestigning på 0,25 procent, som Den Europæiske Centralbank gennemførte i begyndelsen af juni.

Rentestigningen betyder, at det bliver dyrere at låne til drømmehuset med mindre, at sælgeren sætter prisen på ejendommen ned. Og det er netop, hvad der vil ske i de områder, hvor køberne har fat i den lange ende, forudser ejendomsmæglerkæden EDC, som har regnet på, hvad rentestigningen kommer til at koste på boligmarkedet.

For en ejerlejlighed i København med en udbudspris på cirka 4 millioner betyder det, at prisen skal sættes omkring 53.000 kroner ned for at fastholde den samme månedlige ydelse, viser beregningerne.

Det er særlig på ejerlejligheder i de store byer, at sælgerne er pressede. En rentestigning på 0,25 procent modsvares af en nedsættelse af udbudsprisen på cirka 13.000 kroner per. million, fastslår EDC.

/ritzau/