Huslejen når nye højder i byen, der aldrig sover

Lejerne søger tilbage til storbyerne, men i et område i en af verdens mest berømte byer kan det være meget dyrt at bo. Specielt hvis du har en helt almindelig indkomst.

I de amerikanske storbyer Los Angeles, Miami og New York er huslejepriserne steget med over fem procent siden årsskiftet. Her ses et billede af New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: ED JONES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I USA er lejere igen begyndt at få interesse for storbyerne. Derfor når huslejepriserne nye højder, navnlig blandt de mange højhuse i New York.

Coronanedlukningerne ændrede ellers lejernes adfærd, da det gik op for dem, at de måtte nøjes med hjemmearbejde et godt stykke tid endnu. De søgte væk fra byerne og mod forstæderne, hvor man kunne lave et større hjemmekontor og prioritere tiden på eksempelvis udendørsaktiviteter.

Nu flytter mange mod hjertet af storbyerne igen. Det er i hvert fald den udvikling, der bliver beskrevet i mediet Fortune, der henviser til en undersøgelse fra Savills.

Den har undersøgt stigningen i huslejepriser for 30 byer, der indgår i Savills World Cities Index, over det seneste halve år af 2022. I de 10 byer med den største stigning, lå fire af byerne i USA.

I Jersey City, der er en del af New York City, ligger den gennemsnitlige leje på 5.500 dollar, hvilket svarer til omkring 40.000 kroner, skriver Finans.

Ifølge Savills lyder årsagen på, at et lavt udbud og en øget efterspørgsel efter lejligheder med flere kvadratmeter har løftet prisniveauet.

I henholdsvis Los Angeles, Miami og New York er huslejepriserne steget med over fem procent siden årsskiftet. San Francisco kommer derefter med en prisstigning på 4,6 procent i samme periode.

Øverst på Savills liste over storbyer med de største prisstigninger ligger New York og Singapore. Her er prisen er steget med 8,5 procent det seneste halve år.