Husk passet på turen til Sverige

Rejsende fra Danmark til Sverige skal huske passet, når de svenske myndigheder torsdag middag indfører midlertidig grænsekontrol. Øresundsbroen forventer, det kan give knas med trafikafviklingen over broen.

Grænsekontrollen gælder for Øresundsbroen og færgetrafikken til Danmark og Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Husk pas eller anden form for identifikation, hvis du skal til Sverige.

Sådan lyder det fra Øresundsbroen og Stena Line, der sejler mellem Danmark og Sverige.

»Rådet til rejsende fra Danmark er, at man skal have pas eller anden ID-kort med,« siger presseansvarlig hos Øresundsbroen Sanna Holmqvist.

Den midlertidige grænsekontrol sættes i værk fra torsdag middag og betyder, at svenske betjente vil kontrollere tilrejsende ved Sveriges grænser.

Det kan give problemer med afviklingen af trafikken over Øresundsbroen.

»Vi ved endnu ikke, hvor meget det kommer til at påvirke trafikken. Politiet skal jo stoppe og kontrollere mange biler, og der vil være risiko for kødannelse,« siger Sanna Holmqvist.

Mens det er svensk politi, der kontrollerer tilrejsende over Øresundsbroen, er det færgeselskaberne selv, som skal gennemføre identitetskontrol.

Markedschef Thomas Christensen fra Stena Line oplyser til nordjyske.dk, at selskabets ansatte fra torsdag middag vil forlange at se pas blandt passagerne.

Et kørekort med foto er ikke nok. Der skal være tale om et pas, understreger han over for netavisen. Det er de svenske myndigheder, der har pålagt rederiet at foretage paskontrollen, oplyser han ifølge nordjyske.dk.

Den svenske grænsekontrol gælder indtil videre i ti dage og er sat i værk for at give myndighederne bedre kontrol med den stigende strøm af migranter og flygtninge.

Alene siden september har Sverige registreret op mod 80.000 asylansøgere.