Husk handsker i morgen tidlig: Nu falder temperaturerne

Mandag morgen bliver en kold fornøjelse. Temperaturen kommer ned omkring frysepunktet oven på nogle lune novemberdage.

Cyklister med handsker på hænderne bliver nok dem, der finder morgendagens tur på arbejde mest behagelig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt være, at det har blæst lidt rigeligt. Men temperaturen i Danmark har været ganske lun for årstiden de seneste dage, hvor termometrene rundt omkring i landet har vist tocifrede varmegrader.

Men vi nærmer os med hastige skridt årets første vintermåned, og i morgen, mandag, kan det mærkes.

I hvert fald er det nok en god idé at have handsker på, hvis man skal cykle på arbejde, og huer på børnene, hvis man har sådan nogle at aflevere i institution.

Ifølge de meteorologiske institutter kan temperaturen nemlig snige sig ned omkring frysepunktet i de tidlige morgentimer.

Især TV 2 Vejret tror, vi kan forvente os en kold novembermorgen mandag. I København spår TV 2 Vejret akkurat en plusgrad i morgentimerne. Længere oppe i Nordsjælland, i Hillerød, byder prognosen byder på let frost – én minusgrad – ved syv-ottetiden mandag morgen.

TV 2 forventer dog, at det ved sekstiden mandag morgen er koldest i Nordvestsjælland, Øst- og Sydjylland, hvor temperaturen kan ryge ned på tre minusgrader.

Mandagssol i vente

Klikker man sig ind på DMIs hjemmeside, regner Danmarks Meteorologiske Institut dog ligeledes med en enkelt plusgrad i de københavnske morgentimer. Varmere end fem grader tror DMI imidlertid ikke, det bliver i hovedstaden i morgen.

YR – den velbesøgte vejrtjeneste fra Norges meteorologiske institut og NRK – lyder prognosen ligeledes på en enkelt plusgrad klokken 08.00 i København og op til seks grader midt på dagen.

Til gengæld for den kølige luft regner alle tre institutter med, at vi får solen at se i løbet af mandag – og det er jo en glædelig nyhed her i slutningen af den ofte grå november.

Såvel YR som DMI og TV 2 Vejret forventer, at onsdag bliver ugens varmeste dag i København med op til ti grader.