Hundelufter fandt seks kvælerslanger

Tre kongeboaer og tre tæppepytoner blev tirsdag fundet af en hundelufter i en skov ved Præstø. Politiet efterlyser ejeren eller et nyt hjem til slangerne.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En sydsjællandsk hundelufter fik sig en gevaldig overraskelse, da han tirsdag eftermiddag gik tur ved Vesterskov nær Præstø.

Her fandt manden en papkasse og en pose, der indeholdt tre kongeboaer på 40-50 centimeter og tre tæppepytoner på over to meter.

»Vi fik anmeldelsen 12.49 af en mand, der så en papkasse og en pose bevæge sig i skovbunden. De indeholdt i alt seks slanger,« fortæller vagtchef Søren Østervig fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

»Manden har selv slanger, så han vidste, hvordan han skulle håndtere dem. Han bragte dem hjem til sig selv, og herefter overtog politiet, da han ikke havde plads til at beholde dem,« siger vagtchefen.

Politiet har endnu ikke hørt fra nogen, der savner slangerne, så de er blevet bragt til Krokodille Zoo ved Eskilstrup på Falster for at tilbringe natten. Onsdag skal politiet forsøge at finde nogen, der vil kendes ved krybdyrene.

»Vi vil forsøge at bortadoptere dem, hvis ejeren ikke melder sig. Hvis det ikke lykkedes, må vi i yderste konsekvens aflive dem, men vi håber ikke, det kommer så vidt,« siger Søren Østervig.

Politiet beroliger beboerne i området omkring Præstø med, at man ikke formoder, der er flere slanger fri. Det ser ud til, at slangerne har hørt sammen i papkassen og posen, lyder det.