Hundeejere får grim overraskelse på Frederiksberg: Vores hunde får stød, når de tisser på gaden

Defekte lys har givet hunde stød på gadehjørner i Svømmehalskvarteret på Frederiksberg, advarer hundeejere.

»Det lød som hvis man havde trådt på ham. Han peb og hylede helt ekstremt. Jeg prøvede at hive ham til mig, fordi han søgte væk fra mig,« siger Anne Sofie Brødsgaard til TV 2 Lorry om hunden Kuba. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet finder ikke bødeblokken frem, hvis man som hund letter ben for at tisse på gaden.

Men til gengæld risikerer hunde at få stød, hvis de lader vandet på bestemte gadehjørner på Frederiksberg.

Således skriver TV 2 Lorry, at flere hundeejere på Frederiksberg har oplevet, at deres hunde får stød på gadehjørner i Svømmehalskvarteret.

Mediet har blandt andet talt med hundeejer Anne Sofie Brødsgaard, der på en gåtur oplevede, at hendes hund fik stød, da den tissede i kvarteret.

»Det lød, som hvis man havde trådt på ham. Han peb og hylede helt ekstremt. Jeg prøvede at hive ham til mig, fordi han søgte væk fra mig,« siger Anne Sofie Brødsgaard til TV 2 Lorry om hunden Kuba, der er en tysk spids.

Ifølge mediet gør problemet sig gældende på flere gadehjørner. Således har en række hundeejere kortlagt, at deres hunde har fået stød på hele på tre hjørner af Adilsvej – hjørnet ved Sindshvilevej, Helgesvej og Rolfsvej.

Frederiksberg Kommune forklarer til tv-kanalen, at den er bekendt med problemet, og at den nu har valgt at koble alle såkaldte uplights – lys i belægningen – fra. Det er disse lys, der har været årsag til problemet.

Frederiksberg Kommune opfordrer i øvrigt borgere til at henvende sig til kommunen, hvis de oplever problemet igen.