Hummel-chef advarer om »fake news«: Tro ikke på det - jeg bliver misbrugt i reklame

Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mellem hundevideoer, babybilleder og madopskrifter på Facebook dukker der et billede op af den danske milliardær og Hummel-chef, Christian Stadil - og derudover den tidligere fodboldspiller Daniel Agger.

Under billedet kan man læse, at Christian Stadil har investeret 1,5 milliarder dollars - eller små 10 milliarder kroner - i en hjemmeside kaldet RevFeed, som påstår at kunne forudse aktiekurserne baseret på analyser af sociale medier.

Ifølge hjemmesiden er analysen 87 pct. præcis i sine forudsigelser, og siden lover et dagligt afkast på 1.492 dollars, hvilket svarer til 9.900 kroner.

Problemet er bare, at Christian Stadil ifølge eget udsagn ikke har noget med RevFeed at gøre, og det samme gør sig formentlig gældende for Daniel Agger.

»Jeg har aldrig hørt om virksomheden før, og med det siger jeg også, at jeg ikke har noget med den at gøre,« siger Christian Stadil til BT.

Han vil derfor kontakte Facebook og høre, hvad der kan gøres ved det.

Billedet er altså et eksempel på »fake news« brugt som marketing. Og det er lidt specielt selv at blive udsat for den slags, fortæller Christian Stadil.

»Det er jo lidt sjovt selv at blive involveret i ‘fake news’, og det er da interessant at observere i lyset af den medieomtale, hele fænomenet har fået i de seneste par måneder,« siger Christian Stadil.

Det er opslag som dette, der fortæller historien om, at Christian Stadil har investeret små 10 milliarder kroner i en virksomhed. Historien er dog usand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Facebook.

Han fortæller, at han i øjeblikket er i gang med at investere i nogle tech-virksomheder, og der er derfor flere af hans bekendte i både ind- og udland, der har kontaktet ham om RevFeed. Han fortæller også, at han har hørt om investorer, som overvejede at investere i virksomheden, fordi de havde læst, at han havde investeret i den.

»Det skal man selvfølgelig undgå, så det bliver jeg nødt til at reagere på,« siger Christian Stadil, som derfor vil skrive et opslag på Facebook, hvor han fortæller, at han ikke har noget med virksomheden at gøre.

Det er usikkert, om en bruger af RevFeed vil modtage de små 10.000 kroner dagligt, som hjemmesiden ellers lover i dagligt afkast. Det er dog sikkert, at den danske milliardær ikke har noget med RevFeed at gøre, siger han, og de mange milliarder må firmaet altså finde andetsteds.

Daniel Agger er ikke vendt tilbage på BTs henvendelse, men ifølge Christian Stadil er det også meget usandsynligt, at den tidligere landsholdsanfører skulle være involveret i RevFeed. De to har tidligere været involveret sammen i projektet Tattoodo.