Hulrum i sættevogn gemte på kokain for millioner

En 37-årig hollænder er dømt for indsmugling af 35 kilo kokain, der opblandet ville blive til 65 kilo.

En 37-årig hollænder er idømt 14 års fængsel og udvisning for narkosmugling. I et hulrum i hans sættevogn fandt politiet kokain og fyldstof, der svarede til 65,5 kilo kokain. Det er en af de største beslaglæggelser af kokain herhjemme. Free/Colourbox/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 37-årig hollandsk mand er ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt 14 års fængsel og udvisning for bestandigt for narkosmugling.

Den 21. februar kort før midnat kørte Erwin Ten-Cate fra borde i Rødby Havn i sin sættevogn.

Uheldigvis for ham blev han vinket ind til siden og i et hulrum i sættevognen fandt myndighederne en af de største mængder kokain, der er blevet beslaglagt herhjemme.

Ud over 35 kilo og 346 gram ekstremt ren kokain - det havde ifølge anklageskriftet en styrke på 81 procent - lå der godt 30 kilo phenecatin, der bruges til at blande kokain op med.

Ifølge anklageskriftet, som han blev dømt efter, ville den samlede mængde kokain nå op på 65,5 kilo med en styrke på 44 procent.

Ten-Cate har under hele sagen nægtet sig skyldig. Han kunne ikke løbe fra, at kokainen og fyldstoffet blev fundet i hans vogn. Men han anede ikke, at det var der, eller hvem der havde anbragt det.

Men retten lagde ifølge senioranklager Mariam Khalil vægt på, at hulrummet var placeret, så man kun kunne komme til det, hvis trækkeren var frakoblet sættevognen. Det kræver, at man har startnøglen til trækkeren.

Desuden kræver det en skralde med umbracobits at fjerne de to skruer, der holdt dækslet til hulrummet på plads. Sådan én blev fundet i bilen med Ten-Cates dna på.

»Jeg argumenterede for, at han skulle idømmes 16 års fængsel på grund af den store mængde. Men jeg er godt tilfreds med de 14 år og ikke mindst, at han blev dømt efter anklageskriftet,« siger Mariam Khalil i en kommentar til dommen.

Den 37-årige ankede på stedet dommen til Østre Landsret for at blive frifundet eller i det mindste at få en mildere dom.

/ritzau/