Hospitalsansatte bliver fyret efter tre gange smugrygning

På Nordsjællands Hospital vil ledelsen gennemføre en rygekontrol, fordi ansatte trodser forbuddet og ryger på jobbet. Sammen med flere andre af landets hospitaler har Nordsjællands Hospital en »tre gange og du er ude«-politik.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom der har været total rygeforbud både inde og ude på Nordsjællands Hospital siden 2010, er der stadig ansatte, der sniger sig til at ryge på området. Det får nu ledelsen til at gennemføre en »anti-røg-kontrol« over de næste uger. Og medarbejdere, der bliver taget i at smugryge tre gange, ryger på porten. Det skriver Nordsjællands Hospitals nyhedsbrev På Tværs ifølge sn.dk.

»Rygning er sundhedsskadeligt, og det sender et utroligt dårligt signal, at folk ryger her, hvor der bruges millioner på at rette op på rygningens skadevirkninger. Med efterårets anti-røg-kampagne er der sket store fremskridt i forhold til overholdelse af rygepolitikken. Men ikke nok,« oplyser hospitalet til På Tværs ifølge sn.dk.

Samme rygepolitik har eksempelvis Rigshospitalet, Regionshospitalet Viborg og Aarhus Universitetshospital.

»Personalet må hverken ryge inde eller ude. Konsekvensen ved at gøre det er som ved alle andre regler, der bliver overtrådt, at man først får en mundtlig advarsel, så en skriftlig og til sidst en fyring,« siger Pia Schjerbeck, fællestillidsrepræsentant for bioanalytikerne på Aarhus Universitetshospital.

Hun tilføjer, at udendørsforbuddet, der blev indført på hospitalet i juni, hidtil ikke har ført til nogen afskedigelser.