Hospitaler ramt af stort IT-nedbrud

Hospitaler i tre danske regioner har torsdag formiddag været ramt af et stort IT-nedbrud. Problemet skulle ifølge CSC være løst nu.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hospitalerne i Region Hovedstaden er torsdag i højeste IT-alarmberedskab, efter en fejl hos IT-leverandøren CSC har betydet, at der blandt andet har været problemer med alle de elektroniske patientjournaler. Det fortæller Torben Dalgaard, vicedirektør i IT, Medico og Telefoni, IMT, i Region Hovedstaden.

»Det har påvirket vores elektroniske patientjournaler, så vi ikke har kunnet arbejde aktivt i journalerne, fordi der har været et nedbrud hos CSC,« siger Torben Dalgaard og fortsætter:

»Vi er gået i IT-beredskab, hvilket er vores højeste alarmberedskab i forhold til IT-problemstillinger. Vi tager det selvfølgeligt meget alvorligt, når vi ikke kan registrere i patientjournaler,« siger han.

Torben Dalsgaard fortæller, at man på hospitalerne ved hjælp af nødsystemer godt har kunnet åbne og se i patienternes journaler, men at man ikke kunnet opdatere dem.

Hos CSC bekræfter kommunikationschef Kim Ege Møller, at der torsdag morgen og formiddag har været et problem, men at det skulle være løst omkring middag.

»Det er sådanne fejl, som kan ske, og de er forfærdelige, når de sker. Dagens problem berørte Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Syddanmark, og flere dele har været ramt, blandt andet patienthåndtering og journalerne. Så det er forholdsvist omfattende, og det er også derfor, at der er blevet arbejdet så hårdt og hurtigt på at få tingene til at køre igen,« fortæller han.