Hospital vil udelukkende servere halal

Al oksekød serveret til patienter på Hvidovre Hospital skal nu være halalslagtet.

Når får, geder og kreaturer halalslagtes i Danmark, bliver de bedøvet først. Fold sammen
Læs mere
Foto: KACPER PEMPEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 40.000 patienter, som hvert år indlægges på Hvidovre Hospital, vil sætte tænderne i halalslagtet bøf, hvis de vælger oksekød fra hospitalskøkkenets menu. Det skriver Ekstra Bladet mandag.

»Vi har mange patienter med anden etnisk baggrund, som vi skal tage hensyn til - og så vil det være umuligt at have både det ene og det andet slags oksekød,« siger vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, til Ekstra Bladet.

Lektor: Forfejlet integration

Integrationsekspert Mehmet Ümit Necef, lektor på Syddansk Universitet, mener, at tiltaget er et forfejlet forsøg på integration, fordi »den ene religions forskrifter ikke skal påduttes andre«.

Men Torben Mogensen afviser kritikken:

»For det første mener jeg ikke, at en slagtemetode som sådan har noget med tro at gøre. Det andet er jo, at alle kyllinger i Danmark er halalslagtet, og det har mig bekendt ikke fået nogen til at stoppe med at spise kylling,« siger han til avisen.

Når kyllinger i Danmark bliver halalslagtet foregår det ifølge Samvirke således, at dyrene bliver bedøvet ved at blive ført gennem et strømførende vandbad, inden halspulsårerne bliver skåret over. En muslimsk medarbejder overværer slagtningen, og når den begynder og ved hver pause, fremsiger han bønnen »I Guds navn. Allah er den største«.

Når får, geder og kreaturer halalslagtes i Danmark, bliver de også bedøvet først.