Homofamilien

Ægteparret Jacob Bojsen (35) og Erik Bojsen (42) har to børn sammen med parret Iben Rathje (30) og Pernille Rathje (45). Erik er biologisk far til Theodor på tre år. Mens Jakob er biologisk far til Martha på fem måneder. Iben er biologisk mor til både Theodor og Martha. Begge par bor på Vesterbro fem minutters gang fra hinanden.

Foto: Christian Als

Børnene bor fast hos mødrene, men er også hos Erik og Jakob fra onsdag til søndag hver anden uge.

»Erik og jeg havde længe gerne villet have børn. Da vi ikke kunne adoptere, søgte vi efter en kvinde eller par, der ville have barnet med os. Iben skrev til os, og så mødtes vi med hende og Pernille. Vi talte længe om det og mødtes også med andre homoseksuelle fædre, der havde fået børn på den måde.

Vi fire har nogle fælles værdier, og vi svinger godt sammen, og i dag er jeg rigtig glad for, at vores familie er, som den er. Det ville være helt forfærdeligt, hvis vi ikke havde fået dem. De bringer så meget glæde og liv ind i min tilværelse. Indimellem er det selvfølgelig en praktisk udfordring forstået på den måde, at vi ikke bare skal have to men fire voksnes liv til at hænge sammen. Nogle gange er vi da også uenige om, hvordan vi skal gribe tingene an, men vi er meget ærlige og taler meget sammen, og vores børn ved, at der er forskellige spilleregler hos deres mødre og os. Det oplever jeg faktisk som en positiv ting: At mine børn lærer, at man kan leve sit liv på mange forskellige måder, og at der ikke nødvendigvis kun findes én rigtig måde at gøre tingene på.«