Holger K. om kvoteflygtningestop: »Det er et brud på en lang tradition«

Arkivfoto:Holger K. Nielsen stopper i Folketinget ved næste valg. Efter mere end 30 år i Folketinget stopper den erfarne SF'er og tidligere udenrigsminister ved næste valg. Arkivfoto: Regeringen kom mandag i mindretal på et forslag om at spare 1, 4 milliarder på U-landsbistanden. Udenrigsmin. Kristian Jensen siger, at regeringen ikke vil følge flertallets beslutning. Holger K Nielsen fra SF blev vred og indkaldte straks til et Samråd. - Det er et udtryk for et topmål af arrogance ikke at ville følge en folketingsbeslutning, tordnede den forhenværende udenrigsminister mod den nuværende. BV: ARKIVFOTO. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter Inger Støjberg til Politiken bedyrede, at Danmark på ubestemt vil stoppe med at tage imod kvoteflygtninge, har flere fra venstrefløjen samt Dansk Flygtningehjælp sat sig på tværs.

Udlændingeordfører for SF, Holger K. Nielsen er lodret uenig med Inger Støjberg.

»Jeg synes, det er uholdbart. Et land som Danmark fortsat skal hjælpe og varetage de forpligtigelser der ligger i, at vi tager imod kvoteflygtninger,« siger han.

Til spørgsmålet om Inger Støjbergs argument om, at vi har modtaget mange flygtninge og det er derfor, Regeringen vil stoppe med at modtage kvoteflygtninge, siger han:

»Jeg synes ikke, det argument holder. Procentmæssigt er tallet gået ned den seneste tid. Så jeg synes ikke, det er et argument for, at vi undsiger os at tage kvoteflygtningerne ind. Det er et brud på en lang tradition, som jeg synes, vi skal bevare,« siger han og henviser til, at Danmark siden 1989 har modtaget kvoteflygtninge i samarbejde med FN’s flygtningeorganisation, UNHCR.

De sidste syv uger fra uge 29 til og med uge 35 modtog Danmark 478 registrerede asylansøgere.

Samme tal for de første 7 uger i år 2016 ligger på 2277.

Kilde: Udlænge-, Integrations- og Boligministeriet