Holger K. Nielsen, Socialistisk Folkeparti

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Hvorfor står I til fremgang i meningsmålingerne?

Jeg ved det ikke. Men jeg tror, at det skyldes vores konsekvente linje med hensyn til krigen i Irak. Og en konsekvent og saglig fokusering på børne- og ungepolitik og folkeskolen tror jeg også har betydet noget. Valgkampens dagsorden med velfærdspolitik og arbejde er meget god for os, så det har vi nok kunnet profitere lidt af.

2. Hvad er fordelen ved Lykketoft frem for Fogh?

Fordelen ved Lykketoft er, at han står for en linje, hvor der er mere realitet bag end hos Fogh. De 24 milliarder på velfærdsforbedringer, Fogh kører ud med, er rent bluff. Han har ikke taget højde for, at kommunerne kan skære ned efterfølgende, og det vil betyde, at folk ikke nødvendigvis mærker nogen forbedring. Jeg mener, der er meget mere substans i det, Lykketoft kører frem med. Jeg er enig i, at de ligner hinanden for meget. Lykketofts problem er, at det er for nemt for Fogh at efterligne ham.

3. Hvad vil I bruge de næste fire år til, hvis Fogh-regeringen bliver siddende?

Vi vil søge at få indflydelse, som vi også har gjort i de sidste tre-fire år. Men jeg anser det ikke for særlig realistisk, at vi får det, hvis det går sådan. Men vi vil da gøre, hvad vi kan.

4. Hvorfor er det vigtigt at stemme på SF?

Fordi vi har en mere klar social profil. Hovedproblemet ved Lykketoft er, at hans skattepolitik minder for meget om Foghs. I vores skattepolitik har vi en anden profilering. Det er de lavtlønnede, der skal have skattelettelser. Samtidig har vi nogle økonomiske rammer til forbedring af velfærdssamfundet, hvor jeg synes, det er meget uklart, hvad Mogens Lykketoft og De Radikale mener.5. Hvad er jeres største mission?

Det er social retfærdighed og miljø.