Holbæk Sygehus lukker for nye patienter efter storbrand

Ingen personer er kommet til skade i brand, der startede i vaskeriet på Holbæk Sygehus.

Natten til onsdag står Holbæk Sygehus i flammer. 80 brandfolk kæmper mod branden, som er opstået i hospitalets vaskeri. Pressefoto, Falck/arkiv/Free Fold sammen
Læs mere

Der er onsdag morgen lukket for modtagelse af patienter på Holbæk Sygehus, efter at der sent tirsdag opstod en voldsom brand på sygehuset.

Det oplyser Knut Borch-Jonsen, vicedirektør på Holbæk Sygehus, til TV Øst.

»Der er ikke nogle af de nuværende patienter på sygehuset, der bliver påvirket. Jeg har her til morgen fået bekræftet, at maden kommer ud til patienterne, som den skal.«

»Jeg har desuden indkaldt en række afdelingsledere til møde, så vi kan skaffe os efter overblik over, om der er aktiviteter på sygehuset, som vi skal skrue ned for,« siger han til tv-stationen.

80 brandfolk og 20 brandbiler blev sat ind for at slukke den omfattende brand, som omfatter 4000 kvadratmeter af hospitalet.

Til TV2 tilføjer vicedirektør Knut Borch-Johnsen, at patienter, der skal have ambulant behandling på sygehuset, skal møde op som planlagt. Det samme skal patienter, der skal opereres, medmindre de hører det modsatte.

Røgen fra branden er ikke farlig, og det har derfor ikke været nødvendigt at evakuere personer i nærheden.

Midt på natten til onsdag kunne brandvæsnet ikke sige, hvordan branden opstod. Men man ved dog godt, hvor den opstod.

»Branden er startet i vaskeriet og har så bredt sig til lagerlokaler og en administrationsbygning. Der er ingen personskader, men omfattende bygningsskader,« sagde beredskabschef Lasse E. Hansen tidligere til Ritzau.

Det var omkring klokken tre i nat, at man fik branden under kontrol.

Man kan endnu sige noget om, hvordan branden er startet.

»Vi har ingen idé om, hvordan branden er brudt ud. Vi kan kun sige, at den er startet i vaskeriet,« lød det tidligere fra beredskabschef Lasse E. Hansen.

Det er politiets teknikere, der skal forsøge at finde frem til, hvordan branden opstod.

Det personale, der var til stede i vaskeriet, da branden brød ud, kom selv ud i sikkerhed.

/ritzau/